O rețetă gustoasă pe zi: Prăjitură cu bezea

prajitura_cu_bezea.jpg

retete, prajitura, bezea, agrise, preparare
Prăjitură cu bezea
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Prăjitură cu bezea.

Ingrediente Prăjitură cu bezea:

Pentru blat: 100 g unt, 150 g zahăr, 2 ouă, 50 g făină, 1 plic praf de copt, 180 ml lapte, 100 g agrișe, 1 praf de sare; Pentru bezea: 4 albușuri, 200 g zahăr.

Preparare Prăjitură cu bezea:

Baţi untul moale cu zahărul până devin spumă, aproximativ 5 minute. Adaugi ouăle pe rând şi continui să mixezi. Separat, amesteci făina cernută cu sarea şi cu praful de copt. Combini ingredientele uscate cu cele umede. Torni laptele. Torni aluatul într-o tavă rotundă, tapetată. Presari deasupra agrișele.  Coci prăjitura 35 de minute în cuptorul încins. Pentru bezea, baţi albuşurile cu zahărul până devin spumă, apoi o torni peste prăjitură şi o mai laşi la cuptor până se rumeneşte bezeaua. 

 

Loading...

Citește și