O reţetă gustoasă pe zi: Plăcinta de varză

placinta_de_varza.jpg

placinta varza ingrediente preparare
Plăcintă de varză

Ingrediente:

4 morcovi, 1 tijă ţelină, ½ varză dulce, 2 cepe, 2 căţei usturoi, 5 linguri ulei, apă, sare, piper, 300 g cartofi fierţi, 30 g făină cernută, 110 g brânză de soia, 1 lingură maghiran.

Preparare:

Speli şi cureţi morcovii, apoi îi tai cubuleţe. Tai ţelina şi o fierbi cu morcovii în apă cu sare, până se înmoaie. Scurgi apa şi dai legumele deoparte. Tai varza fideluţă. Cureţi ceapa şi o toci, iar usturoiul îl tai fin. Încingi uleiul într-o tigaie, căleşti ceapa, adaugi usturoiul, varza fideluţă şi torni puţină apă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, acoperi şi fierbi la foc mic câteva minute, până se evaporă lichidul. Într-un vas, amesteci toate legumele, atât pe cele călite, cât şi pe cele fierte cu cartofii daţi prin răzătoare, adaugi brânza de soia rasă, presari făina şi omogenizezi. Condimentezi cu sare, piper şi maghiran. Ungi o tavă cu ulei, torni compoziţia şi dai la cuptorul încălzit, până se rumeneşte plăcinta. O laşi 20 de minute să se răcească, o tai felii şi o serveşti imediat.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: Pentru blat: 6 căni făină, ½ cană ulei, 1 linguriţă drojdie uscată, ½ linguriţă sare, ½ linguriţă zahăr, 400 ml apă caldă. Umplutură: 4-5 fire ceapă verde, 4 linguri porumb fiert, 50 g măsline fără sâmburi, 1 ardei gras roşu, 400 g ton (conservă în apă), 1 cub supă legume, sare, piper

  • Ingrediente: un dovleac mediu, 200 g unt, 3 ouă, 200 g iaurt, 100 g smântână, 600 g făină, 250 g zahăr, 1 lingură rasă bicarbonat de amoniu, 200 g nuci, zahăr pudră.