O rețetă gustoasă pe zi: Plăcintă de ceapă

placinta_de_ceapa.jpg

retete, placinta, ceapa, smanatana, preparare
Plăcintă de ceapă
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi e Plăcintă de ceapă.

Ingrediente Plăcintă de ceapă: 

Pentru aluat: 300 g făină, 6 linguri apă foarte rece, 150 g unt, 1 praf de sare; Pentru umplutură: 4 cepe albe, 250 g smântână, 1 lingură zahăr brut, 3 ouă, 100 g unt, 80 ml vin alb sec, sare, piper, 150 g cașcaval ras.

Preparare Plăcintă de ceapă: 

Amesteci untul cu făina și amesteci. Torni apa și frămânți încontinuu până obții un aluat consistent. Îl întinzi pe masa presărată cu făină, apoi îl așezi într-o tavă rotundă, tapetată, înclusiv pe margini, și îl dai la rece 30 de minute, apoi îl înțepi din loc în loc și îl bagi la cuptorul încins 10 minute. Între timp, te ocupi de umplutură. Topești untul și călești ceapa tăiată julien până devine sticloasă, adaugi zahărul, mai ții câteva minute, torni vinul și o lași până când se evaporă lichidul. Bați ouăle, apoi le amesteci cu smântâna, cu 100 g de cașcaval, cu ceapa răcită și potrivești gustul de sare și piper. Răstorni compoziția în aluatul copt, presari restul de cașcaval și dai din nou plăcinta la cuptor până se rumenește frumos.

 

Loading...

Citește și