O rețetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu gutui

placinta_cu_gutui.jpg

retete, placinta, gutui, vanilie, preparare
Plăcintă cu gutui

Rețeta gustoasă de azi este Plăcintă cu gutui.

Ingrediente Plăcintă cu gutui: 

Pentru aluat: 500 g făină, 150 ml lapte, 100 g zahăr, 100 g unt, 1 plic drojdie uscată, 2 ouă, 1 praf de sare, esență de vanilie, după gust, esență de rom, după gust;

Pentru umplutură: 2 linguri ulei, 2-3 gutui mari, 75 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 ou, pentru uns, zahăr pudră, pentru decor.

Preparare Plăcintă cu gutui: 

Încălzești ușor laptele și dizolvi zahărul și drojdia în el. Îl torni peste făina cernută, adaugi ouăle, sarea, esența de rom și de vanilie și untul, ținut la temperatura camerei. Frămânți până când aluatul este moale și nu se mai prinde de degete. Dacă mai este nevoie, mai poți turna puțin lapte cald. Acoperi și lași să crească până când aluatul își dublează volumul. Cureți gutuile, le razi și le călești în ulei, împreună cu zahărul tos și cu cel vanilat. După ce s-a evaporat zeama, dai deoparte și lași la răcorit. Întinzi o foaie din aluat, pui umplutura într-o parte a foii și treci partea rămasă peste ea. Lipești bine marginile și așezi plăcinta într-o tavă de cozonac tapetată. O ungi cu oul bătut și o mai lași să crească 10-15 minute, apoi o dai la cuptor până se rumenește. După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.

 

Mai multe rețete găsești pe clickpoftabuna.ro!

Loading...

Citește și

  • mancare gutui carne preparat reteta

    „Îmi plăcea cum spunea Dan Nicolescu : de la gutuie se mănâncădoar mirosul. Dar o tocană de pasăre sau de viţel, aromată cu gutui fragede, aurii-arămii, cu sos gros, iute-dulce-acrişor, măi să fie, îmi plouă în gură şi-mi diluează cerneala din calculator“, scria Radu Anton Roman în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, apărută la editura Paideia. Iată şi reţeta regretatului Radu Anton Roman pentru cea mai bună mâncare de gutui cu carne!

  • Ingrediente necesare: 3 gutui, 150 g zahăr brun, 500 ml apă, 2 linguri făină, copănele de pui (opţional).

  • Ingrediente: un dovleac mediu, 200 g unt, 3 ouă, 200 g iaurt, 100 g smântână, 600 g făină, 250 g zahăr, 1 lingură rasă bicarbonat de amoniu, 200 g nuci, zahăr pudră.