O rețetă gustoasă pe zi: Papanași fierți în sos de zmeură

papanasi.jpg

retete, papanasi, fierti, sos, zmeura, preparare
Papanași fierți în sos de zmeură
Citeste tot despre: 

Ingrediente Papanași fierți în sos de zmeură: 

500 g brânză de vaci, 4 ouă, 5 linguri griș, 1 lingură zahăr pudră, 1 lingură făină, sare, 100 g pesmet, 30 g unt, 1 linguriță zahăr tos; Pentru sosul de zmeură: 400 g zmeură, 250 g zahăr, 400 ml apă, 1 lingură amidon.

Preparare Papanași fierți în sos de zmeură: 

Ții peste noapte brânza într-o sită ca să se scurgă apa. Combini brânza cu ouăle, cu grișul, cu făina și cu un praf de sare, apoi lași deoparte 20 de minute. Îți umezești mâinile și formezi din el 20 de găluște. Între timp, pui la fiert o oală cu apă și cu sare. Le dai drumul papanașilor în apa clocotită și îi fierbi până se ridică la suprafață. Între timp, prepari pesmetul. Topești untul, adaugi pesmetul, ții pe focul mic, amesteci și, după ce s-a rumenit, pui zahărul și mai lași pe foc 3 minute, apoi dai deoparte. Scoți papanașii cu o spumieră, îi așezi direct în pesmetul fierbinte și îi rostogolești prin el. Pentru sos, pui la fiert 300 g de zmeură bine spălată, împreună cu apa și cu zahărul. După primele clocote, aproximativ 4 minute, o dai deoparte, o strecori și o așezi din nou pe foc. Diluezi amidonul cu puțină apă și îl adaugi, în fir subțire în sos. Amesteci continuu 3 minute, apoi îl lași la răcit. Servești papanașii în sos de zmeură, în care adaugi și câteva din fructele păstrate.

 

Loading...

Citește și