O rețetă gustoasă pe zi: Negresă cu dovleac

negresa_cu_dovleac.jpg

reteta, negresa, dovleac, ciocolata, preparare
Negresă cu dovleac
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Negresă cu dovleac.

Ingrediente Negresă cu dovleac:

Pentru blat: 2 ouă, 150 g făină, 1 linguriță rasă îndulcitor, 1 linguriță praf de copt, 40 g cacao, 80 g unt, 60 ml apă; Pentru cremă: 350 g dovleac plăcintar, 1 banană, 4 linguri amidon de porumb, ½ linguriță scorțișoară, ¼ linguriță nucșoară, 1 tabletă ciocolată fără zahăr.

Preparare Negresă cu dovleac: 

Pentru blat, amesteci făina cernută cu praful de copt, pudra de cacao și îndulcitorul. Adaugi apa, untul topit și ouăle, unul câte unul. Amesteci bine și pui aluatul într-o tavă tapetată. Cureți de coajă banana și dovleacul plăcintar. Le zdrobești cu blenderul până obții un piure. Adaugi amidonul, scorțișoara și nucșoara. Torni crema de dovleac peste aluatul din tavă și o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35-40 de minute. Între timp, topești ciocolata. Când prăjitura este gata și s-a mai răcit puțin, torni ciocolata topită peste ea și o dai la frigider o oră.

 

Mai multe rețete găsiți pe clickpoftabuna.ro!

Loading...

Citește și