O reţetă gustoasă pe zi: Minitarte cu pere

Ultima actualizare:

    Minitarte cu pere
Minitarte cu pere

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

75 g zahăr

125 g unt/margarină

2-3 linguri apă carbogazoasă

Pentru umplutură

2 ouă

3-4 linguri zahăr

2 linguri făină

un plic zahăr vanilat

8 pere mari

zeama de la ½ de lămâie

2 pliculeţe de gelatină

Preparare

Freacă untul cu zahărul, apoi adaugă făina cernută şi lingurile de apă carbogazoasă. Frământă până obţii un aluat omogen şi potrivit de moale.  Acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l la rece cel puţin 15 minute.Între timp, încălzeşte cuptorul şi tapetează formele cu unt şi cu făină. Curăţă perele, taie-le în jumătăţi şi scoate-le mijlocul tare cu seminţe, apoi taie-le în felii şi stropeşte-le cu puţină zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze.Separă albuşurile de gălbenuşuri şi bate albuşurile cu zahărul, până obţii o spumă tare. Adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat şi făina, amestecând continuu.Scoate aluatul din frigider, întinde o foaie subţire şi taie-o în pătrate. Pune bucăţile de aluat în forme, apasă-le uşor cu degetele şi taie marginile. R epartizează crema în fiecare formă şi aşază deasupra feliile de pară.Pune formele pe tavă şi bagăle în cuptor aproximativ 15- 20 de minute. La final, pune deasupra gelatina topită.

image
image
image
image
image
image
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
image
actualitate.net
image
actualitate.net