O reţetă gustoasă pe zi: Lemon curd cu mousse de ciocolată

lemon_curd.jpg

Lemon curd cu mousse de ciocolată reteta
Lemon curd cu mousse de ciocolată
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este lemon curd cu mousse de ciocolată.

Ingrediente Lemon curd cu mousse de ciocolată:

Pentru lemon curd: 115 ml zeamă de lămâie, 2 linguri coajă de lămâie bio, 75 g zahăr, 4 gălbenușuri, 60 g unt; Pentru mousse-ul de ciocolată: 285 g ciocolată neagră, 500 ml frișcă lichidă, 250 ml lapte, 5 g gelatină; Pentru décor: 200 g ciocolată neagră, 200 g fursecuri.

Preparare Lemon curd cu mousse de ciocolată:

Pentru lemon curd, bați cu furculița gălbenușurile cu zahărul. Pui amestecul într-o cratiță. Adaugi zeama și coaja de lămâie. Așezi cratița pe baie de aburi. Amesteci continuu până când compoziția se îngroașă. Iei cratița de pe foc și încorporezi untul. Omogenizezi, pui crema în pahare și le dai la frigider până pregătești mousse-ul de ciocolată. Hidratezi gelatina în 50 ml de lapte rece. Așezi restul de lapte pe foc până devine fierbinte. Rupi ciocolata bucăți mici, le pui în laptele fierbinte și amesteci până se topesc. La final, încorporezi gelatina hidratată. Bați frișca rece până se întărește. Amesteci cele două compoziții. Pui mousse-ul de ciocolată peste lemon curd. Topești ciocolata și o răstorni peste cele două creme din pahare. Decorezi desertul cu fursecuri.

 

loading...
Loading...

Citește și

  • Pandişpan cacao: 4 ouă, 120 g zahăr, 100 g făină, 20 g cacao, un vârf sare.Mousse fructe de pădure: 200 g fructe de pădure, 120 g zahăr, 8 g gelatină ( 4 foi), 350 ml frişcă.Mousse frişcă şi cremă de whisky: 4 gălbenuşuri, 50 g zahăr, 60 ml lapte, 10 g gelatină (5 foi), 50 ml cremă de whisky Bailey’s, 400 ml frişcă, 1 baton vanilie.Sirop: 200 ml apă, 100 g zahăr, 4 linguri cremă de whisky Bailey’s.Glazura oglindă: 175 g apă, 150 g frişcă lichidă, 225 g zahăr, 75 g cacao, 8 g gelatină ( 4 foi).

  • mousse ciocolata reteta ingrediente preparare

    Câştigătoarea noastră se numeşte Catinca Bădescu. Ea va primi un aparat de vidat alimente.

  • tort festiv ciocolata crema reteta

    În încercarea de a evita să mâncăm prea multă ciocolată, trecem cu vederea excepţionalele sale virtuţi. „Ciocolata dimineaţa urcă la creier; ciocolata seara coboară pe fese, spune o zicală. Alegeţi pentru consum o ciocolată cu 60-70% cacao pentru a beneficia de propeietăţile acesteia şi de un indice glicemic scăzut. Profită de avantajele ciocolatei preparând această reţetă de tort festiv cu mousse de ciocolată.