O rețetă gustoasă pe zi: Jeleu de prune

jeleu_de_prune.jpg

retete, jeleu, prune, migdale, fructe, preparare
Jeleu de prune
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Jeleu de prune.

Ingrediente Jeleu de prune: 

1 kg prune, 100 g zahăr, 150 ml apă, 1 plic gelatină, 100 g frișcă, 50 g migdale, 100 g ciocolată.

Preparare Jeleu de prune: 

Torni apa într-o oală, adaugi prunele feliate, zahărul și lași să fiarbă 10-15 minute, apoi dai deoparte și pasezi prunele cu o furculiță. Strecori sucul obținut, apoi pui prunele într-o strecurătoare și le lași să se scurgă 2-3 ore. Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi o adaugi în sucul de prune. Îl torni în pahare, pe care le dai la rece peste noapte. Bați frișca rece, o răstorni în poș și o pui peste jeleu, presari migdalele zdrobite și pui ciocolată rasă. Servești imediat.

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente:Blat: 5 ouă, un praf de sare, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, 50 ml ulei, o linguriţă de coajă rasă de lămâie, 200 g miez de nucă mărunţit.Umplutura: 200 g urdă, 200 g smântână, 100 g zahăr pudră, 200 ml frişcă lichidă, un pliculeţ de gelataină (10 g), o mână de cubuleţe de dovleac fierte în sirop şi apoi scurse bine de suc.Jeleul: cam jumătate de dovleac plăcintar (de cca 1 kg) curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat cubuleţe mici, o cană de zahăr, 200 ml vin alb, un praf de scorţişoară, un plic de Jelle-tort, transparent.

  • tort jeleu reteta preparare ingrediente

  • Ingrediente:Pentru blat: 120 g unt, 1 ou, 70 g zahăr, 1 linguriţă praf de copt, 1 praf de sare, 230 g făină.Pentru jeleul de zmeură: 200 g zmeură congelată, 3-4 linguri zahăr, 2 linguri amidon.Pentru crema cu mascarpone: 250 g mascarpone, 250 ml lapte, 3 linguri amidon, 3 linguri zahăr, 2 linguri zahăr pudră, 1 lingură gelatină, 1 păstaie de vanilie, 40 g ciocolată cu lapte, zmeură pentru decor.