O reţetă gustoasă pe zi: Împletită cu caise

impletita_cu_caise.jpg

impletita caise reteta preparare ingrediente
Împletită cu caise
Citeste tot despre: 

Ingrediente Împletită cu caise:

400 g făină, 50 ml ulei, 30 g drojdie proaspătă, 80 g unt, 150 g zahăr, 125 ml lapte, 125 g iaurt, 50 ml ulei (pentru uns mâinile), 1 praf de sare, 2 ouă, 1 păstaie de vanilie, 400 g caise, tăiate cubuleţe, 1 ou, pentru uns.

Preparare Împletită cu caise:

Dizolvi drojdia în laptele cald și o lingură de zahăr. Lași deoparte maiaua acoperită 15 minute. Amesteci ouăle cu zahărul. Topești untul. Cerni făina, iar jumătate o pui într-un vas încăpător. În mijlocul ei adaugi sarea, untul cald, ouăle amestecate cu zahăr, iaurtul și semințele de la păstaia de vanilie. Amesteci bine. Adaugi maiaua și continui să amesteci. În aluatul moale și lipicios încorporezi restul de făină. Frămânți 15 minute cu mâinile înmuiate, în prelalabil, în ulei. Trebuie să obții un aluat moale și nelipicios. Acoperi aluatul cu un prosop și-l lași la loc cald 45-60 de minute, până își dublează volumul. Împarți aluatul în două. Întinzi cu sucitorul fiecare bucată pe care o umpli cu caise, trecute prin făină și o rulezi. Împletești cele două bucăți de aluat. Pui împletita într-o tavă tapetată, o ungi cu oul bătut și o coci 35 de minute, la 170 °C.

Loading...

Citește și