O reţetă gustoasă pe zi: Găluşte de cartofi cu costiţă

Citeste tot despre: 

Ingrediente200 g costiţă afumată1 ceapă1 căţel de usturoi50 g unt1 lingură ulei de măslinePentru găluştele de cartofi750 g cartofi albi (făinoşi)3-4 linguri rase făină1 ousarepiper

Preparare
1. Se spală cartofii bine cu un burete, se pun la fiert (cu tot cu coajă) în apă cu puţină sare. Se scurg de apă şi, după ce se răcoresc, se curăţă de coajă şi se presează în blender până se formează un piure.
2. Se amestecă piureul de cartofi cu oul bătut uşor, 3-4 linguri de făină, sare şi piper, după gust. Se amestecă bine până se formează un aluat omogen. Se modelează pe planşeta bine înfăinată un sul din aluat. Se taie bucăţi care se rotunjesc între palme, se aplatizează şi se apasă cu degetul mare în mijloc pentru a face o adâncitură.
3. Se fierb găluştele în apă cu sare circa 15 minute până când se lasă la fundul vasului. Se scot cu lingura de supă şi se aşază într-un vas termorezistent.
4. Separat, se taie ceapa şi usturoiul rondele subţiri, se călesc în unt amestecat cu ulei până devin traslucide. Se scot din grăsime şi se aşază peste găluşte. În locul rondelelor de ceapă se rumeneşte uşor costiţa tăiată bastonaşe, apoi se aşază în vasul cu găluşte. Se lasă la cuptor circa 25 de minute şi se servesc calde.

Loading...