O rețetă gustoasă pe zi: Frigărui de creveți la grătar

frigarui_creveti.jpg

retete, frigarui, creveti, preparare
Frigărui de creveți la grătar

Rețeta gustoasă de azi este Frigărui de creveți la grătar.

Ingrediente Frigărui de creveți la grătar: 

14 creveți curățați, zeama de la 1/2 lămâie, 3 linguri ulei, 1 lingură coriandru tocat, 4 căței usturoi tocați, 2 linguri sos de roșii, 1 legătură pătrunjel, sare, piper, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță boia iute, semințe de susan, salată verde, felii de lămâie; Pentru sos de pătrunjel: 7 căței usturoi, 1 legătură pătrunjel, zeama de la 1 lămâie, 100 ml ulei, sare.

Preparare Frigărui de creveți la grătar: 

Amesteci zeama de lămâie cu uleiul, usturoiul, sosul de roșii, pătrunjelul, coriandrul, boiaua de ardei iute și dulce, sarea și piperul. Păstrezi un sfert de ceașcă de marinată pentru a unge creveții în timp ce sunt pe grătar. Pui creveții curățați într-un bol mare și torni sosul. Amesteci şi lași 30 de minute, după care îi înfigi pe bețe de frigărui. Îi pui pe grătarul încins și îi rumenești pe ambele părți. Dacă e nevoie, îi ungi cu marinata păstrată. Pentru sos, speli pătrunjelul, îi rupi frunzele, cureți usturoiul. Le mixezi în blender cu ulei, sare și zeamă de lămâie. Servești creveții presărați cu semințe de susan, alături de salată verde, sos de pătrunjel și felii de lămâie.

 

Loading...

Citește și

  • IngredientePentru aluatul de clătite1 cană făină2 căni lapte2 ouă3 linguri ulei10 g drojdiesarePentru umplutură300 g creveţi1 linguriţă praf de curry1 căţel usturoi1 bucăţică ghimbir300 ml apă1 lingură unt3 linguri migdale măcinate1 ardei iute200 g brânză telemea de capră100 g brânză de vaci2 linguri smântână lichidă1 legătură de pătrunjel verde1 legătură de mărar verdesarepiper

  • Ingrediente: 250 g paste scurte (merg foarte bine şi melci sau fusili), 120 g brânză brie, 500 g creveţi proaspeţi, 2 cubuleţe unt, 1 căţel mic usturoi, 1 linguriţă cu vârf pastă de măsline negre, 5 frunze de busuioc, 1 pahar vin alb, 200 g parmezan ras (de preferat parmigiano reggiano), sare, piper negru.