O rețetă gustoasă pe zi: Fasole picantă

fasole_picanta.jpg

fasole, carne, vita, picanta, preparare
Fasole picantă
Citeste tot despre: 

Rețeta picantă de azi este Fasole picantă.

Ingrediente Fasole picantă:

400 g fasole fiartă, 200 g carne de vită tocată, 1 ceapă, 1 ardei gras, 3 căței usturoi, 1 ardei iute, 1 linguriță boia dulce, ½ linguriță boia iute, 200 g roșii cubulețe în suc propriu, 50 ml apă fiartă, sare, piper, 2 linguri ulei, 1-2 linguri cașcaval ras, 3-4 frunze de ceapă verde, tăiate mărunt.

Mod de preparare Fasole picantă: 

Încingi uleiul, pui ceapa tăiată mărunt, iar când devine translucidă adaugi ustu­roiul mărunțit, ardeiul gras și pe cel iute, curățați de nervuri, de semințe și făcuți cubulețe, și boiaua. Amesteci, răstorni carnea, potrivești gustul de sare și piper și torni apa. Lași la fiert 20 de minute, adaugi roșiile în suc propriu și mai ții alte 15 minute, apoi pui fasolea clătită sub jet de apă rece. O lași pe foc până ajunge sosul la consistența dorită și dai deoparte. Servești mâncarea presărată cu cașcaval ras și cu frunze de ceapă verde.

Mai multe rețete găsești pe clickpoftabuna.ro!

Loading...

Citește și

  • Ingrediente300 g fasole albă250 g bacon afumat2 linguri ulei1 ceapă mare2 căţei de usturoi1 morcov1 ardei gras200 ml pulpă de roşii (conservă)1 lingură pastă de roşii1 foaie de dafin1 linguriţă cimbru uscatsarepiperpătrunjel verde

  • Ingrediente (pentru 2 porţii): 500 g păstăi cărnonase, 750 g prune, 4 pulpe superioare de pui dezosate, 1 ardei roşu/ galben mic, 350 ml apă, 2-3 linguri zahăr.

  • Ingrediente2 cepe mari, roşii1 salată verde3 castraveţi muraţi1 ardei roşufasole roşie, fiartă cu o zi înainte6 linguri ulei2 linguri oţet1 vârf de cuţit de zahăr1 linguriţă de muştar1 căţel de usturoisare piper