O rețetă gustoasă pe zi: Dulceață de ceapă roșie cu oțet balsamic

dulceata_de_ceapa_rosie.jpg

retete, dulceata, ceapa, rosie, preparare
Dulceață de ceapă roșie cu oțet balsamic
Citeste tot despre: 

Ingrediente Dulceață de ceapă roșie cu oțet balsamic:

1 kg ceapă roșie, 200 ml vin roșu, 50 ml oțet balsamic, 250 g zahăr brut, ½ linguriță sare.

Preparare Dulceață de ceapă roșie cu oțet balsamic:

Cureți ceapa, o tai peștișori, apoi presari sarea și o lași 5 minute. O pui într-o oală cu zahărul și cu vinul roșu și fierbi la foc mic. Când ceapa s-a înmuiat și siropul începe să se lege, torni oțetul balsamic. Mai lași pe aragaz încă 15-20 de minute, apoi dai oala deoparte. Păstrezi în borcane sigilate sau într-un caserolă închisă ermetic, la frigider. 

 

Loading...

Citește și