O reţetă gustoasă pe zi: Desert cu prune uscate

desert_cu_prune_uscate.jpg

desert farfurie zahar pudra prune uscate
Desert cu prune uscate

Rețeta gustoasă de azi: Desert cu prune uscate.

Ingrediente desert cu prune uscate:

300 g prune uscate fără sâmburi, 100 g migdale mărunțite, 100 ml rom, 100 ml lapte, 375 g făină, 1 plic drojdie uscată, 50 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare, 2 ouă, 175 g unt și 50 g unt pentru uns; Pentru decor: 100 g zahăr pudră.

Mod de preparare desert cu prune uscate:

Tai prunele uscate cubulețe și le pui la înmuiat în rom până pregătești aluatul. Cerni făina într-un vas adânc. Adaugi drojdia. Torni laptele cald, zahărul, zahărul vanilat, sarea, ouăle și untul. Mixezi totul la viteză mică, apoi, la viteză mare, 5 minute. Acoperi aluatul cu folie alimentară și-l lași la loc cald o oră, până își dublează volumul. Amesteci prunele uscate cu migdalele și le adaugi în aluat. Frămânți ușor și-l lași din nou să crească. Tapetezi cu hârtie de copt, în trei straturi, o tavă. Frămânți din nou aluatul și-l pui în tavă. Îl lași deoparte 30 de minute, la loc cald, apoi îl dai la cuptorul preîncălzit la 160 °C. Coci desertul 50 de minute. După ce l-ai scos din cuptor, îl ungi cu untul topit și, după ce s-a răcit, îl decorezi cu zahăr pudră.

Citește și:

Ce nu știai despre fructele uscate

Prunele uscate alungă oboseala şi stresul

Loading...