O rețetă gustoasă pe zi: Cozonac cu ciocolată

cozonac_cu_ciocolata.jpg

retete, cozonac, ciocolata, cacao, preparare
Cozonac cu ciocolată
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este: Cozonac cu ciocolată

Ingrediente Cozonac cu ciocolată: 

Pentru aluat: 400 g făină, 50 g unt, 100 g zahăr, 25 g drojdie proaspătă, 1 ou, 2 gălbenușuri, 1 linguriță miere, 3 picături ulei esențial de lămâie, 1 praf de sare, 150 ml lapte, 40 ml ulei; Pentru umplutură: 50 g cacao, 50 g unt, 50 g zahăr pudră, 50 g amidon, 2 albușuri; Pentru décor: 200 g ciocolată neagră, 150 ml frișcă lichidă.

Preparare Cozonac cu ciocolată: 

Pentru aluat, amesteci drojdia cu mierea și lași deoparte. Topești untul.  Amesteci oul și cele două gălbenușuri cu laptele călduț. Adaugi drojdia, untul topit și răcit și uleiul. Separat, combini făina cu sarea și cu zahărul. Adaugi ingredientele lichide și uleiul de lămâie. Frămânți până nu se mai lipește de mâini și devine elastic, apoi îl acoperi cu folie alimentară și-l lași la dospit o oră. Pentru umplutură, amesteci untul moale cu zahărul pudră, adaugi cacao, albușurile și, treptat, amidonul. Omogenizezi. Aluatul dospit îl întinzi pe masă sub forma unui dreptunghi cu grosimea de 2 cm, pui crema și o netezești. Rulezi cu grijă, apoi o răsucești și formezi un colac. Așezi cozonacul într-o tavă, îl acoperi cu un prosop și-l mai lași la dospit o oră, la loc cald, apoi îl coci 40 de minute, la 180 °C. Pentru decor, așezi frișca lichidă pe foc. Când începe să dea primele semne de fierbere, o dai deoparte și adaugi ciocolata. O lași să se topească, fără să amesteci. După 5 minute, amesteci bine pentru a se omogeniza crema. Torni crema de ciocolată peste cozonacul rece.

 

Loading...

Citește și

  • IngredientePentru aluat1 kg făină albă25 g drojdie proaspătă6 ouă300 g unt200 g zahăr300 ml lapte1 praf de sare½ linguriţă nucşoară150 g stafide macerate în 3 linguri de rom100 g migdale feliate100 g cireşe confiate50 g portocale glasate3 linguri unt pentru stropitzahăr pudră pentru decorcoajă de lămâie şi portocală rasă

  • Ingrediente:Pentru aluat: 1 kg făină de grâu, 60 g drojdie proaspătă Pakmaya, 500 ml lapte dulce fiert, un vârf de cuţit de sare, 3 gălbenuşuri, 5 linguri de zahăr, 1 plic şofran, 3-4 plicuri zahăr vanilat pakmaya, coaja de la o portocală, 100 ml ulei, 100 g unt.

  • Ingrediente: 1 kg făină, 5 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns deasupra,1 plic mare de drojdie praf, 200 g zahăr, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, coaja şi sucul de la o lămâie, 500 ml lapte călduţ, sare.