O rețetă gustoasă pe zi: Clătite cu gem de caise

clatite_caise.jpg

retete, clatite, caise, preparare
Clătite cu gem de caise
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Clătite cu gem de caise.

Ingrediente Clătite cu gem de caise: 

Pentru aluat: 800 ml lapte, 500 g făină, 4 ouă, 1 praf de sare; Pentru servit: 150 ml frișcă lichidă, 100 g zahăr, gem de caise, 20 caise tăiate feliuțe.

Preparare Clătite cu gem de caise: 

Pentru clătite, combini făina cernută cu sarea, cu ouăle și cu puțin lapte până obții o cocă omogenă, apoi o diluezi cu restul de lapte, amestecând continuu. Lași la rece 30 de minute. Torni câte un polonic în tigaia preîncălzită şi prăjeşti clătita pe ambele părţi până se rumeneşte. Procedezi în felul acesta până termini compoziţia de clatite. Pentru umplutură, bați frișca împreună cu zahărul până devine o cremă. Umpli clătitele cu cremă, cu feliuțe de caise, le rulezi și le decorezi cu gem de caise, după gust.

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 1 dovlecel ras prin răzătoarea mică şi stors de zeamă, o cană de lapte, o cană de făină, o lingură de ulei de măsline, 2 ouă, o linguriţă de praf de copt dizolvată în zeamă de lămâie, sare, o legătură mărar, telemea frecată cu puţin unt pentru umplutură.

  • IngredientePentru aluat300 g făină3 ouă400 ml apă minerală1 praf de sarePentru umplutură300 g piept de curcan (sau amestec carne de vită cu porc)1 ceapă2 linguri ulei1 lingură pastă de tomate2 linguri de smântânăcimbrunucşoară rasămărar verdesarepipersalată verde pentru decorat

  • Ingrediente: 2 ouă1 praf sare4 linguri zahăr2 plicuri zahăr vanilat2 iaurturi1 esenţă vaniliecoajă rasă de la o jumătate de lămâie1 plic praf de copt300 ml lapte300 ml apa 8-10 linguri faină  2 linguri ulei