O rețetă gustoasă pe zi: Chiftele de cartofi cu brânză și verdeață

chiftele_de_cartofi_cu_branza.jpg

retete, chiftele, branza, cartofi, verdeata, preparare
Chiftele de cartofi cu brânză
Citeste tot despre: 

Rețeta gustoasă de azi este Chiftele de cartofi cu brânză și verdeață.

Ingrediente Chiftele de cartofi cu brânză și verdeață: 

500 g cartofi, 100 g brânză telemea, 100 g cașcaval, 2 ouă, 4 linguri făină, 2 căței usturoi, câteva fire mărar, câteva fire pătrunjel, 3 fire ceapă verde, 200 g bacon, 1-2 linguri bullion, 1 linguriță sare.

Preparare Chiftele de cartofi cu brânză și verdeață: 

Cureți cartofii de coajă, îi tai cubulețe și-I pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi zdrobești cu furculița și-i amesteci cu brânza și cașcavalul date prin răzătoare, usturoiul pisat și verdețurile tăiate mărunt. Adaugi ouăle și făina și amesteci bine. Formezi chifteluțe pe care le aplatizezi și le așezi pe o tavă cu hârtie de copt. Le ungi cu bulion și presari baconul tăiat cubulețe. Dai chifteluțele la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, până se rumenesc frumos.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 500 g file de peşte dezosat, 2 ouă, 1 ceapă uscată, 2 căţei de usturoi, 3 felii de franzelă, 50 ml lapte dulce, 1/2 legătură pătrunjel verde, 1/2 legătură mărar verde, 4 linguri pesmet, sare, piper, ulei pentru prăjit.

  • Simple şi delicioase, pot fi garnitura ideală dar şi felul principal al zilei.

  • Ingrediente500 g carne de curcan1 legătură ceapă verde½ legătură pătrunjel1 căţel de usturoi2 ouă 1 ceaşcă de pesmet cernutsare piper, după gust ulei pentru prăjit busuioc pentru decor