O rețetă gustoasă pe zi: Budincă cremoasă de orez

Ultima actualizare:

    Budincă cremoasă de orez
Budincă cremoasă de orez

Rețeta gustoasă de azi este Budincă cremoasă de orez.

Ingrediente Budincă cremoasă de orez:

250 g orez alb, 900 ml lapte gras, 120 g zahăr, 1 linguriţă extract de vanilie sau esenţă de vanilie, 50 g unt topit, 150 g smântână, scorţişoară, pentru décor.  

Mod de preparare Budincă cremoasă de orez:

Preîncălzești cuptorul la 150 de grade C. Speli orezul de mai multe ori până ce apa devine limpede. Ungi o tavă de cuptor din sticlă cu unt topit, apoi adaugi orezul, zahărul, smântâna şi torni peste ele laptele şi vanilia. Amesteci întreaga compoziţie, apoi presari scorţişoară. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o aşezi pe raftul din mijloc al cuptorului. După 45-50 de minute, dai la o parte folia şi o mai laşi la cuptor încă o jumătate de oră sau încă o oră până se rumeneşte deasupra, iar budinca mai “zvâcneşte” doar în mijlocul ei. 

image
image
image
image
image
image
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
image
actualitate.net
image
actualitate.net