O reţetă gustoasă pe zi: Borș cu perișoare perpelite

Ultima actualizare:

    Borş cu perişoare perpelite
Borş cu perişoare perpelite

Ingrediente

Pentru borş:

3 fire de ceapă verde

2 morcovi

1 gulie mare

1 ţelină cu frunze şi coadă

mărar verde

busuioc verde

zeamă de lămâie

sare

piper

Pentru perişoare:

300 g carne de curcan tocată

1 ceapă tocată fin

1 ou

pătrunjel verde tocat mărunt

sare

piper

ulei pentru prăjit

Preparare

Amestecă carnea tocată cu restul ingredientelor pentru perişoare, potrivind gustul cu sare şi piper, apoi formează cu mâna perişoare rotunde sau lunguieţe (după preferinţă) şi perpeleşte-le uşor în ulei bine încins, doar pentru a prinde o crustă la suprafaţă. Scoate-le deoparte pe o farfurie şi păstrează-le calde.Separat, curăţă legumele, spală-le şi taie-le după preferinţă. Fierbe 2 l de apă cu sare. Adaugă legumele în apă când clocoteşte şi lasă-le să fiarbă 15 minute. Apoi adaugă perişoarele şi lasă-le să mai fiarbă încă 15 minute.Potriveşte gustul cu sare şi piper, adaugă mărarul tocat, busuiocul prins în buchet. După 2-3 clocote, ia vasul de pe foc şi scoate busuiocul. Adaugă zeamă de lămâie după gust şi lasă oala acoperită 5 minute înainte de a servi borşul. Zeama de lămâie poate fi înlocuită cu borş de casă.

image
image
image
image
image
image
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net