Nu mai ieşiţi pentru pâine! Cum se prepară drojdia de casă, uşor şi ieftin

Ultima actualizare:

    Drojdia de casă se face cu doar câteva ingrediente, însă amestecul trebuie lăsat la fermentat o perioadă de timpFoto: adevarul.ro
Drojdia de casă se face cu doar câteva ingrediente, însă amestecul trebuie lăsat la fermentat o perioadă de timpFoto: adevarul.ro

Nu este nevoie să ieşiţi mereu să cumpăraţi pâine. Puteţi face simplu şi ieftin acasă. Pentru drojdie în casă, sunt necesare doar câteva ingrediente.

Unul dintre cele mai căutate produse de când a început pandemia de coronavirus a fost drojdia. Speriați că vor rămâne fără pâinea cea de toate zilele, românii și-au cumpărat pentru acasă materie primă. Astfel că în doar o săptămână, în toate magazinele din țară, s-au vândut două milioane de pachete de drojdie, triplu față de o perioadă normală.

Drojdia de casă se face cu doar câteva ingrediente, însă amestecul trebuie lăsat la fermentat o perioadă destul de lungă de timp, scrie adevarul.ro.

Maiaua este un tip de drojdie 100% naturală, care poate fi folosită în creşterea aluaturilor pentru pâine, cozonac sau biscuiţi.

Ingrediente

100 g făină albă de forţă

100 g făină de secară sau făină integral

200 g apă

1 linguriţă miere

Mod de preparare pentru Maia

  • Ziua 1: Într-un borcan de 800 g sau de 2 litri, amestecăm 100 g de făină albă, 100 g de făină de secară sau integrală, 1 linguriţă de miere şi 200 g de apă la temperatura camerei. Hidratarea este de 100%. Se pune deasupra o farfurioară, ca să respire, şi se lasă pe masă timp de 12 ore, potrivit pofta-buna.com.
  • După 12 ore: O să observaţi, după 12 ore, că deasupra sunt niste „bulbuci“ micuţi. Miroase uşor a acru, dar nu neplăcut. Folosim acum încă 100 g de făină albă şi 100 ml de apă la temperatura camerei. Amestecăm totul şi lăsăm la fermentat, tot cu farfurioara deasupra, alte 12 ore. Acest procedeu se repetă.
  • După 36 de ore, drojdia ar trebui să fie gata.

În cameră trebuie să fie o temperatură de 22-25 de grade, nu mai mult, nu mai puţin. Compoziţia nu se bagă în frigider, nu se pune pe calorifer sau pe sobă. Făina folosită e bine să fie făină albă 100%. Apa nu trebuie să fie de la robinet, ci apă plată, de izvor sau de fântână. Cu cât maiaua este mai veche şi mai bine „hrănită“ (se adaugă 100 g de făină albă şi 100 ml de apă), cu atât e mai puternică şi mai viguroasă şi vom obţine pâine mai pufoasă şi mai gustoasă.

Când maiaua îşi dublează volumul în trei ore, deja este gata.

Citeşte şi:

Incredibil! S-au vândut într-o săptămână 2 milioane de pachete de drojdie. Câte pâini se pot face din ea

Drojdia de bere, alimentul-medicament miraculos pentru multe boli

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net