Melcișori cu cireșe, rețeta pe care trebuie să o încerci

melcisori_cu_cirese_reteta.jpg

servet melcisori masa cirese ceai frunze
Melcișori cu cireșe

Melcișori cu cireșe! Un desert dulce, care se prepară în fix 30 de minute. Hai în bucătărie!

Rețetă melcișori de cireșe

Uite de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară melcișorii de cireșe. E o rețetă tare simplă!

Ingrediente aluat

  • 1 kg făină,
  • 5 ouă,
  • 300 ml lapte,
  • 250 g zahăr,
  • 150 g unt,
  • 20 g drojdie uscată,
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru uns:

  • 1 gălbenuș,
  • 2 linguri lapte

Pentru umplutură:

  • 1 kg cireșe

Mod de preparare

Într-un bol, pui făina cernută, ouăle, laptele, zahărul tos, 100 g de unt, zahărul vanilat și drojdia. Frămânți un aluat elastic și-l lași la dospit. Pe blatul de lucru întinzi aluatul și-l ungi cu unt. Speli cireșele, le scoți sâmburii și le așezi pe aluat. Rulezi foaia de aluat și o tai felii de 3 cm. Așezi melcișorii în tava tapetată, îi lași să crească 20 de minute și-i ungi cu gălbenușul bătut cu lapte. Lași la copt 25 de minute.

Beneficiile consumului de cireșe

Cireșele conțin antioxidanți, vitamine și minerale benefice organismului? Consumul lor ajută celulele corpului să-și mențină funcțiile specifice. Se crede despre ele că sporesc longevitatea.

Citește și:

Melcisori cu stafide şi vanilie - Felicia Vanea

Reţete de la cititori: Melcişiori cu brânză la cuptor - Mirela

Loading...