Jakob te învaţă cum să găteşti «Vremă de vanilie» şi «Peşte cu mămăligă şi verdeaţă»

Jakob, Vrema, vanilie, mamaliga, verdeata

Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului "România zi de zi" (TVR1) şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.

Cremă de vanilie

Ingrediente: 140 ml lapte, 380 ml smântână, 3 linguri zahăr, 5 gălbenuşuri, o jumătate de baton de vanilie, puţin zahăr brun.

CLIIMA20120218_0053_1.jpg

Cremă de vanilie

Mod de preparare: laptele, smântâna, zahărul, gălbenuşurile şi miezul de vanilie se amestecă într-un bol.

Crema nu trebuie să devină prea spumoasă. Se lasă să stea circa o oră, apoi se trece prin sită în forme termorezistente.

Într-un castron se pun formele umplute cu cremă, se toarnă apă de jur împrejur. Formele trebuie să fie la doar 1/3 în apă.

Se introduce castronul în cuptorul preîncălzit la 100 grade şi se lasă circa 90 de minute pentru a se coagula crema.

Se scoate şi se lasă să se răcească. Înainte de servire se presară crema cu zahăr brun, se introduc formele sub grill până se caramelizează zahărul.

Peşte cu mămăligă şi verdeaţă

Ingrediente: 200 g mălai, 800 g supă clară de pasăre, o lingură verdeaţă (busuioc, pătrunjel, măghiran), sare, piper.

Pentru sos: două cepe, două cuburi de zahăr brun, 300 ml vin Barolo, 50 g unt; peşte undiţa.

CLIIMA20120218_0054_1.jpg

Peşte cu mămăligă şi verdeaţă

Mod de preparare: mălaiul se fierbe în supa de pasăre, la foc mic, circa 30 de minute. Pentru sos, se taie ceapa mărunt, se caramelizează în unt, împreună cu zahărul, se adaugă vinul, se reduce prin fierbere la un sfert.

Se trece sosul prin sită, apoi se montează cu untul rece. Peştele se condimentează, se prăjeşte în ulei de măsline.

Verdeaţa se amestecă cu puţin ulei de măsline şi se adaugă în mămăliga fierbinte.

Pe o farfurie se pune mămăliga, deasupra peştele şi de jur împrejur sosul.



Loading...