Jakob te învaţă cum să găteşti «Cremă de mere cu nuga»

Citeste tot despre: 

Jakob Hausmann, prezentatorul emisiunii "Duelul bucătarilor" (Euforia TV), autor a trei cărţi de bucate şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.

Cremă de mere cu nuga

CLIIMA20111217_0040_1.jpg

Cremă de mere cu nuga

Ingrediente: pentru nuga: 50 g zahăr, o lingură apă, 50 g barot de migdale.

Pentru garnitură: 100 ml apă, două linguri zahăr, o lingură vin roşu, puţin cardamom, un măr.

Pentru cremă: 3 mere, două linguri zahăr, o linguriţă suc de lămâie, 100 ml apă, 250 g brânză de vaci, 150 ml frişcă bătută.

Mod de preparare: pentru nuga: se fierbe apa cu zahărul până se obţine un caramel. Se adaugă barotul de migdale. Masa obţinută se lasă la răcit, apoi se zdrobeşte cu sucitorul.

Pentru garnitură: se dă în clocot vinul, apa, zahărul şi cardamomul. Mărul taie în rondele şi din fiecare se decupează o stea.

Aceste stele se fierb în siropul preparat. Pentru cremă: bucăţi de mere se fierb cu zahărul, sucul de lămâie şi apa în vas acoprit.

Când se evaporă lichidul, se pasează. Piureul acesta se amestecă cu brânza. Înainte de servire se adaugă frişca şi 4/5 din nuga.

Porţiile se decorează cu câte o stea şi cu restul de nuga.

Vin fiert


Ingrediente: 200 ml vin roze, 200 g zahăr, o portocală, 5 cuişoare, 6 steluţe de anason stelat, două bucăţi de scorţişoară, puţin cardamom, câteva boabe de piper, o sticlă de vin rozé.

Mod de preparare: se fierb cei 200 ml de vin roze cu zahărul, coaja de portocală şi morodeniile timp de 2-3 minute, la foc mic.

Apoi se trece prin sită. În fiecare pahar se toarnă câte 3-4 linguri de sirop, apoi se umple paharul cu vin roze. Ca decor, se adaugă steluţele de anason.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1