Iată meniul cu care poţi să-ţi dai gata iubita

11-1.-3col-11681647_l-meniu.jpg

4 bucătari celebri îţi dezvăluie secretul unor reţete delicioase, perfecte pentru o cină romantică

În ziua de 8 Martie se inversează rolurile: bărbaţii trec la cratiţă, iar femeile sunt cele răsfăţate cu bucate delicioase. De altfel, ce surpriză mai frumoasă îi poţi face iubitei tale decât o cină romantică, pregătită chiar de tine?! Nu trebuie să fii expert, reţetele sunt uşoare, dar senzaţionale.

Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu (chefi în show-ul “Chefi la cuţite” de la Antena 1) şi Horia Vîrlan (vedeta emisiunii “Mama mea găteşte mai bine de la Prima TV) au fiecare câte o propunere pentru tine.

Supă de piersici şi mere, de la Sorin Bontea

Ingrediente: 3 mere golden, 1 cană suc de mere, 3 piersici, 1 cană suc de portocale, 250 g iaurt degresat, 2 căni smântână de gătit, 2 linguri miere, 100 ml rom, scorţişoară măcinată.
Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi se taie cuburi. Se pun în blender, se adaugă sucul de mere şi se mixează până obţinem un piure. Se dă la rece. Piersicile se pun pentru câteva secunde în apă clocotită ca să poată fi decojite. Se taie apoi cuburi şi se blenduiesc. Piureul de piersici se amestecă cu cel de mere, apoi se adaugă iaurt, miere, smântână, rom şi scorţisoară. Se dă la rece. E un aperitiv foarte bun. O parte din smântână poate fi oprită pentru decorarea supei în farfurie.

Tartă cu ceapă de la Cătălin Scărlătescu

Ingrediente: pentru aluat - 250 g făină, 125 g unt, 100 ml apă, 4 g sare. Pentru sos: 250 ml frişcă lichidă, 3 ouă, 3 g oregano uscat, sare. Pentru umplutură: 300 g bacon, 300 g ceapă, 200 g caşcaval ras, ulei de floarea-soarelui.
Mod de preparare: frământă toate ingredientele pentru aluat, întinde-l într-o formă termorezistentă, înţeapă-l cu furculiţa din loc în loc şi dă-l la congelator până se întăreşte. Pentru sos, se amestecă pur şi simplu toate ingredientele enumerate. Pentru umplutură: baconul se prăjeşte, apoi se dă de-o parte. În aceeaşi tigaie, după ce am scos baconul, prăjim şi ceapa, iar caşcavalul îl dăm pe răzătoare. Aluatul se scoate din congelator, baconul şi ceapa prăjite, caşcavalul ras se pun peste el, apoi sosul şi totul se dă la cuptor (180 °C), timp de 45 minute.

Salată de dovlecei şi avocado de la Horia Vîrlan

Ingrediente: 4 dovlecei mici tăiaţi în felii subţiri, o salată verde, 3-4 cepe verzi tăiate rondele, un avocado, un ardei iute verde tocat, 3 ardei iuţi roşii tocaţi, o lingură de suc de lămâie, una de ulei pentru prăjit, ¼ cană de ulei de măsline extravirgin, 2 linguri oţet de vin alb, o linguriţă de sare, un vârf de cuţit de piper negru măcinat.
Mod de preparare: sotează într-o tigaie cu ulei încins dovleceii şi ceapa verde timp de 3-4 minute. Scoate soteul într-o farfurie şi dă la rece pentru minimun 2 ore. Amestecă ½ linguriţă de sare cu oţetul şi cu uleiul de măsline până se creează o emulsie. Curăţă avocado, taie-l felii şi stropeşte-l cu zeama de lămâie. Rupe salata în pătrăţele. Amestecă dovleceii şi ceapa verde cu avocado şi restul ingredientelor.

Clătite cu miere şi nuci, de la Florin Dumitrescu

Ingrediente: 200 g făină, un ou, 100 g zahăr, un praf de sare, 350 ml lapte, 50 ml bere, ulei, 200 g nuci, 50 ml miere, zahăr pudră.
Mod de preparare: amestecați făina cu ouăle, zahărul, sarea și adăugați laptele treptat, până obțineți un amestec omogen. La final, adăugați berea și câteva picături de ulei. Astfel, clătitele vor fi extrem de pufoase și deloc uscate. Pentru umplutură, prajiți nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsați la răcit, apoi amestecați cu mierea. Serviți clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme… cum și cât vă permite imaginația.

Loading...