Iahnie de fasole cu cârnaţi

iahnie-de-fasole-cu-carnati-580x400.jpg

iahnie fasole carnati morcovi reteta
Un preparat traditional, numai bun de savurat cu mamaliguta calda
clickpoftabuna.ro

Fasolea conţine fibră solubilă şi insolubilă. Prima ajută la digestie şi previne constipaţia, iar cealaltă reduce nivelul grăsimilor din sânge. Fasolea este o sursă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu. Are foarte puţină grăsime şi aproape deloc colesterol.

Aceasta este cunoscută şi sub denumirea de „mâncător de zahăr” pentru că fibrele vegetale împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină. Consumul zilnic de fasole verde poate ajuta la scăderea valorii colesterolului cu până la 20%. Nu mai pierde vremea şi prepară cea mai bună iahnie de fasole cu cârnaţi.

Iahnie de fasole cu cârnaţi – Ingrediente (6 porţii)

300 g fasole
200 g cârnaţi de casă
2 linguri ulei
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
2 cepe
3 roşii bine coapte
1 crenguţă busuioc
2 foi de dafin
sare
piper

Află cum se prepară iahnia de fasole cu cârnați pe clickpoftabuna.ro.

loading...
Loading...

Citește și

  • Iahnie, fasole, reteta

    Ingrediente Pentru iahnia de fasole: 2-3 linguri cu suc de roșii/bulion 300 gr fasole uscata un ardei gras roșu un morcov mare 2 cepe galbene sare după gust 1-2 linguri cu ulei pătrunjel verde Pentru salata de ardei copți: 1 kg ardei capia roșii sare, ulei de măsline și oțet balsamic după gust

  • Ingrediente: 6 cârnaţi proaspeţi (dacă sunt mari folosiţi doar trei), 3 cartofi potriviţi, 200 g fasole verde (sau orice legume preferaţi, ori puteţi servi fără legume), unt şi lapte pentru piure după gust, o ceapă, 2 cuburi condiment vită diluate într-o cană apă călduţă, o lingură făină, o linguriţă oţet balsamic, sare şi piper.