Gogoși sau plăcinte? Rețeta lui Adrian Hădean te face să uiți de dietă. Celebrul bucătar a spus toate secretele

gogosi-placinta-adrian-hadean.png

gogosi placinta
Așa arată plăcintele după rețeta lui Adrian Hădean
foto: Instagram / Adrian Hădean

Ce face românul în vreme de izolare? Gătește și caută drojdie. Dacă te numeri printre fericiții care au toate ingredientele acasă, merită să încerci această rețetă 2 în 1 și să nu regreți nimic. De ce 2 în 1? Pentru că poți face fie gogoși, fie plăcintă cu brânză. Trebuie doar să "reglezi" ingredientele.

Toată lumea se bate acum pe Internet în rețete de gogoși, de pâine sau de cozonaci. E timp pentru a sta mai mult pe lângă aragaz și în jurul mesei, cu cei dragi. Adrian Hădean, celebrul chef cunoscut de la "MasterChef", dar și datorită blogului său culinar, ne-a lăsat fără replică și ne-a convins că nu putem concura cu profesioniștii în bucătărie. El a publicat pe Instagram o rețetă simplă de gogoși, iar fotografia ne-a lăsat deja apă în gură. "Arată ca scovergile bunicii", au exclamat fanii virtuali.

Iată rețeta de gogoși a lui Adrian Hădean!

1 kg făina, 7 g drojdie uscată sau 20 crudă. 400 ml lapte, 100 g smântână acră sau iaurt, 50 ml ulei,1 ou, 50 g zahăr, un pic de sare. Vanilie și coajă de lămâie dacă vrei gogosi, fără ele dacă vrei plăcintă. Totul într-un bol, frămânți bine 15 minute. Nu te speria dacă aluatul e moale, e bine așa. Lasă să dospească o oră, acoperit. Brânză, burduf, nu foarte moale. Da’ poți pune orice brânză semi tare, dată prin răzătoare. Ceapă verde, mărar, amestecate cu brânza.

Imediat au venit și întrebările gospodinelor, iar chef Adrian Hădean a răspuns la fiecare în parte.

Întrebare: Se poate și fără ou?

Răspuns: Se poate.

Întrebare: Se prăjesc în ulei sau fără?

Răspuns: Puțin ulei.

Întrebare: Se pot face și cu maia?

Răspuns: Sigur, ca orice pâine.

bucatarul-adi-hadean.jpg

Adi Hădean gătește zilnic pentru medici și bătrâni
Adi Hădean gătește zilnic pentru medici și bătrâni

Adrian Hădean gătește pentru medici și bătrâni singuri

De la 1 aprilie a luat ființă proiectul ”Solidar Social”, o acțiune umanitară demarată de Asociația Adi Hădean cu sprijinul Primăriei Sectorului 6. Alături de alți zeci de bucătari voluntari, Adi pregătește 1.200 de morții de mâncare, un prânz cald, care ajunge zilnic la cadrele medicale de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, de la Spitalul Colentina, dar și la vârstnicii singuri, care nu se pot deplasa și sunt înregistrați în bazele DGASPC sector 6.

Citește și:

Scovergi pufoase ca ale bunicii, cu sau fără drojdie

Prăjitură de post cu bulion şi gem. A fost inventată în comunism

Adi Hădean a fost masterchef şi la cantina socială

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1