Gogoși împletite umplute cu gem – Ermina Vlăsceanu

gogosi_impletite_umplute_cu_gem.jpg

reteta ingrediente preparare gogosi impletite umplute cu gem
Gogoși împletite umplute cu gem

Ingrediente:

5 ouă

50 g drojdie proaspată

0,5 l lapte cald

250 g zahăr

150 ml ulei

esență de portocale

1 kg făină cernută

gem.

Preparare:

Se face maia din drojdie cu o lingură de zahăr şi 150 ml lapte şi se lasă să crească. În mijlocul făinii se pun ouăle bătute, uleiul, esența, zahărul dizolvat în laptele cald si maiaua. Se frământă bine, apoi se lasă să crească. Se întinde foaia, se taie bucăți care se împletesc în trei, se umplu cu gem şi se rulează. Gogoșile se ung cu ou, se pun în tava tapetată cu hârtie de copt si se coc în cuptorul încins. Când sunt gata se ung cu sirop de apă cu zahăr.

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 1 kg făină, 50 g drojdie, o cană de zahăr tos, 500 ml apă călduţă, 5 linguri ulei, arome (vanilie, coajă de lămâie, portocală), un praf de sare (un vârf de linguriţă).

  • Ingrediente: 2 borcănele iaurt (200ml), 2 ouă, 4 linguri de zahăr, arome, 1 linguriţă bicarbonat stins cu oţet, făină cât cuprinde.

  • gososi gogosi umplute desert reteta lapte

    Ți-e poftă de un desert bun cu cremă de lapte? Încearcă această reţetă simplă.