Gogoșari umpluți cu varză, murați în oțet. Cea mai simplă rețetă pentru conservele de iarnă

gogosari_umpluti_cu_varza.jpg

Foto: delicatesa.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Gogoșarii umpluți cu varză roșie sunt printre cele mai populare și gustoase murături și se potrivesc de minune cu orice fel de mâncare, în special asezonați cu o friptură de porc.

Mai mult, se face și repede și nu este deloc costisitoare. Este o rețetă de murături la îndemâna oricui.

 

Ingrediente:

20 gogoșari

2 kilograme varză

½ kilogram morcov

1 bucată țelină frunze+rădăcină

600 mililitri apă

400 mililitri oțet

30 grame sare

20 grame zahăr

1 foaie dafin

piper boabe

2 lingurițe muştar boabe

150 grame hrean.  

Mod de preparare: 

Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea (15 g/ 1 kg amestec) şi frunzele de ţelină tocate mărunt, dar nu uita să păstrezi câteva frunze tăiate. Se amestecă.

Gogoşarii se spală şi se îndepărtează cotoarele şi toate seminţele. Apoi se umplu cu amestecul de varză și se acoperă cu rondele de morcov sau ţelină. Se aranjează în borcane.

Se pune la fiert oţetul, apa, 10 g zahăr, 10 g sare, piperul boabe, foaia de dafin, frunzele de ţelină, boabele de muştar. În locul boabelor de muştar se poate folosi hrean, conform delicatesa.ro.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Ingrediente: 1 kg gogoşari, 3 kiwi, 750 ml apă, 250 ml oţet, o linguriţă sare, 5-6 linguri zahăr, boabe de muştar, foi de dafin, piper, rondele de hrean.

  • Această rețetă am primit-o de la cititoarea noastră Mihaela Dumitrana pentru care-i mulțumim. Nu uitați că așteptăm în continure rețetele voastre la adresa retete@click.ro!

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5