Găluşte cu caise, desertul care te va cuceri vara asta

galuste-cu-caise-580x400.jpg

galuste caise aluat cartofi reteta
Trebuie să încerci aceste găluşte cu caise!
clickpoftabuna.ro

Apetisantele găluşte cu caise (numite şi Marillenknödel) sunt un desert faimos, care a fost cel mai probabil creat în Viena, Austria, şi care s-a răspândit apoi pe tot teritoriul imperiului austro-ungar, în ţări precum Ungaria, Cehia şi Croaţia. Dacă ai poftă de ceva dulce şi vrei să găseşti un desert care păstrează aroma verii, merită să încerci această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat

900 g cartofi fără coajă
1 cană făină
3 linguri griş
2 ouă
4 linguri unt
1 ½ linguriţă sare

Pentru umplutură

6 caise
6 linguri zahăr
1 ½ linguriţă scorţişoară

Pentru topping

6 linguri unt
1 cană pesmet uscat
zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Află cum se prepară găluştele cu caise pe clickpoftabuna.ro!

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 10-12 caise, 4-5 cartofi mari (1kg), făină cât cuprinde (~300 gr), 1 ou, un praf de sare, 3 lingura nucă pisată, 6 linguri pesmet, 3 linguri zahăr.

  • Jakob Hausmann, prezentator de emisiuni culinare şi patron al restaurantului Mica Elveţie, ne dă în fiecare săptămână două reţete uşor de preparat acasă. Iată ce puteţi încerca azi.