Fursecuri - Ripa Elena

Citeste tot despre: 

Ingrediente: 1 linguriţă praf de copt, 125 g margarină, 80 g zahăr pudră, 250 g făină albă, 1ou, 2 plicuri zahăr vanilinat, 20 g cacao, 1 lingură coajă rasă de la o lămâie, 2 cuburi ciocolată menaj.

Mod de preparare

Batem oul cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie până devine spumă. Luăm câteva linguri din această compoziţie şi o amestecăm cu cacao.

Adăugăm margarina şi făina amestecată cu praful de copt cu cele 2 compoziţii de ou de culoare albă şi cea de culoarea neagră. Frământăm separat şi avem aluat de 2 culori.

Luăm fiecare aluat în parte şi din el întindem o foaie din care pregătim fursecurile de diferite modele. Le aşezăm într-o tavă pe care am pus hârtie pergament.

Dăm la cuptor pentru 10 minute, la 170 grade Celsius.

Pe unele le-am ornat cu cremă de ciocolată iar pe altele le-am lăsat simple.

Pentru ornare folosim 2 cuburi ciocolată menaj din alea mai mari pe care le topim bain marie, adăugăm 2 linguri de smântână şi o lingură de cacao (ca să iasă ciocolata mai neagră) apoi ornăm după imaginaţie.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi
publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

loading...
Loading...