Friptură de miel cu sos de usturoi - Oana Bordea

CLIIMA20120616_0015_1.jpg

Friptură de miel cu sos de usturoi
Citeste tot despre: 

Ingrediente: o pulpă de miel, 5 cepe verzi, 2 fire usturoi verde, 4-5 cartofi medii, 1 morcov, 1 ardei gras roşu, sare, ulei şi pătrunjel.

Sos usturoi: 4-5 căţei usturoi, 3-4 fire de pătrunjel, 100 g smântână, sare.

Mod de preparare: pulpa se spală bine şi se amestecă cu cartofii tăiaţi în jumătate, morcovul tăiat rondele şi ceapa şi usturoiul mărunţite şi ele.

Se adaugă şi ardeiul împreună cu sarea şi pătrunjelul şi se lasă la marinat circa 1 oră.

Se pune în cuptor într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, iar în momentul în care carnea este destul de pătrunsă se dă jos folia pentru a se rumeni.

Separat se face un sos din 4-5 căţei de usturoi pisaţi cu sare şi pătrunjel. Se adaugă 100 g de smântână şi se serveşte alături de friptură.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


Loading...