Eclere cu crema de vanilie – Brînduşa Aluculesei

eclere_cu_crema_de_vanilie.jpg

Eclere cu crema de vanilie
Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente pentru coji:

  -5 ouă,

  -1 praf de sare,

  -150 g făină de grâu,

  -100 g unt cu grad ridicat de grăsimi-82%,

  -125 ml lapte fiert şi răcit,

  -125 ml apă minerală.

Ingrediente pentru cremă:

  -500 ml lapte fiert şi răcit,

  -2 linguri de făină,

  -3 linguri zahăr vanilat cu grad scăzut de vanilie

  -2 pliculeţe de zahăr vanilat,

  -200 g smântână,

  -1 lingură zahăr vanilat cu grad scăzut de vanilie,

  -3 ouă.

Ingrediente pentru ornat:

  -100 g ciocolată neagră,

  -25 g unt cu grad ridicat de grăsimi,

  -ornamente de zahăr.

Mod de preparare pentru coji:

Se pune într-o crăticioară ,apa, laptele şi untul, pe foc mic şi se omogenizează, amestecând uşor cu o lingură.Când s-a topit untul, se adaugă făina de grâu, puţin câte puţin şi se amestecă mereu, până se obţine un aluat omogen, ce se desprinde uşor de pe fundul cratiţei, apoi se opreşte focul şi se lasă preţ de câteva minute să se răcorească aluatul. După ce se răcoreşte se pune la mixat în bolul de la robot. În timpul mixării se adaugă câte un ou şi se continuă mixarea până ce aluatul capătă o consistenţă plăcută. Se pune într-un poş şi se aşază sub formă de bastonaşe într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul încălzit deja, la foc iute circa 10 minute şi apoi se mai reduce din temperatura cuptorului şi se mai lasă până la 35 minute, apoi se opreşte focul şi se scoate tava din cuptor. Se lasă să se răcorescă şi abia apoi se taie, pe verticală, doar pe o parte, pe unde va fi introdusă crema. Se pot lasă şi netăiate şi se poate introduce crema cu un poş cu vârful de inox.

Mod de preparare pentru cremă:

Se pune într-un castron, de preferat de plastic ,ouăle, zahărul, făină şi se omogenizează cu un tel.

 Într-o crăticioară se pune laptele, care a fost deja fiert şi răcit, pe foc mic, zahărul vanilat şi se adaugă amestecul de ouă, zahăr şi făină. Se amestecă foarte bine şi când crema este suficient de groasă, se opreşte focul şi se dă la rece, punând peste cratiţă un ceolofan să nu capete crema coajă.

Se pune în bolul de la robot, smântâna şi lingura de zahăr vanilat şi se mixează până se obţine frişca. Peste frişcă se adaugă crema de vanilie şi se mixează preţ de câteva minute. Se pune crema obţinută într-un poş şi se introduce în cojile pentru eclere.

Mod de preparare pentru ornare:

Se rup pătrăţele de ciocolată şi se pun la topit pe bain marie, se adaugă şi unt şi se amestecă foarte bine.

Cu ciocolata topită se ornează eclerele. Se stropesc apoi cu ornamente de zahăr. Să aveţi poftă dragilor!

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente. coji: 2 căni de apă, 8 ouă, 400 g făină, 200 ml ulei, 1 praf de sare. Crema: 4 gălbenuşuri, 2 albuşuri, 200 grame zahăr + 4 linguri, 150 grame făină, 1 litru lapte, esenţă vanilie. Glazura: 4 linguri lapte, 8 linguri zahăr, 3 linguri cacao, 4 linguri ulei şi o esenţă.

  • Ingrediente: 1 cană şi jumătate de apă, 1 cană ulei, 2 căni şi jumătate de făină, 7 ouă, 1 plic praf de copt, 1 vârf cuţit sare.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1