"Drobul de miel Scărlătescu", căutat de români pe Google, de Paște. Iată rețeta completă!

drob-catalin-scarlatescu.png

foto: colaj Click!

Ştiţi să gătiţi drob de miel? Dacă nu, celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu vă împărtăşeşte reţeta de drob a bunicii sale. "Drobul de miel Scărlătescu" se află și în căutările românilor pe Google, în această perioadă. Spor la gătit!

Cele mai populare căutări legate de „Paşte” în ultima săptămână sunt: Când se vopsesc ouăle de Paşte, Când începe şcoala după Paşte,  De ce se taie miel de Paşte, Antreuri de Paşte, Semnificaţia mielului de Paşte, Urări de Paşte şi Salata boeuf Paşte, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Românii caută rețetele lui Cătălin Scărlătescu

Printre cele mai populare căutări pe Google în România după cuvântul „miel” în ultima săptămână se regăsesc „drobul de miel Scărlătescu”, „friptura de miel Cătălin Scărlătescu” şi „ciolan de miel Scărlătescu”. Rămânând în domeniul culinar, în căutările românilor pe Google din ultimele 7 zile se remarcă reţeta de cozonac a lui Alex Cîrţu, reţeta de saksuka turcească, pasca fără aluat şi cea poloneză, dar şi o reţetă clasică: cea de cozonac din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

"Drobul de miel Scărlătescu". Rețeta o are de la bunica

Juratul de la "Chefi la cuțite" (Antena 1) a moştenit această rețetă de drob de miel de la bunica lui. „În Joia Mare, bunica obişnuia să vopsească ouăle. Nu ştiu când avea timp pentru toate treburile gospodăreşti, dar mereu masa ei era încărcată de bunătăţi. Tot în perioada asta, ne răsfăţa şi cu celebra prăjitură cu bulion, făcută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos. De la bunica am moştenit multe reţete de suflet, ea era cea care nu ştia cu ce bunătăţi să mă mai încânte”, povestea Scărlătescu.

„Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blândă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Şi toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilărie şi că mâncarea este, în esenţă, amintire. De la ea am moştenit şi reteta de drob de miel pe care o pregătesc în fiecare an de Paşte şi pe care astăzi vreau să o împărtăşesc cu voi”, a scris bucătarul pe contul său de socializare.

Drob de miel: INGREDIENTE

  • organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima;
  • 250 grame carne de miel;
  • 400 grame ceapă și usturoi verde;
  • 400 grame mărar și pătrunjel verde;
  • ouă bătute (pentru fiecare 1 kilogram de compoziție folosesc opt ouă bătute);
  • sare, piper;
  • ulei de floarea soarelui;
  • prapure.

Drob de miel: MOD DE PREPARARE

Aşa se prepară reteţa drob de miel a la chef Cătălin Scărlătescu. Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25% din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Toate se amestecă bine. Încă puţin şi această reţetă de drob de miel va fi gata. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kilogram de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă. Asezonați cu sare și piper după gust. Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece și, opțional, cu muștar alături. Să aveţi un Paşte linistit!

Citește și:

Cum faci cel mai bun cozonac. Rețete și secrete de la Nicolai Tand, Horia Vîrlan și Cătălin Scărlătescu

Masa de Crăciun cu cozonac și sarmale by Chef Scărlătescu!

Prăjitura Majdei de la “Chefi la cuțite”. Desert cu vișine și mascarpone, rețeta completă

 

Loading...