Deliciu cu magiun şi nucă

Ultima actualizare:

    Deliciu cu magiun si nuca
Deliciu cu magiun si nuca

Deliciu cu magiun şi nucă. V-am făcut poftă? Haideți să vedeți cât de ușor se prepară această rețetă.

Ştiai că... la prepararea magiunului de prune nu trebuie să pui zahăr sau conservanţi? Zaharurile din fructe sunt suficiente pentru a da gust dulceag magiunului. În plus, pectina, substanță care se găsește în prune, face ca gemul să se conserve mai bine. În combinație cu zaharurile și acidul din fructe, pectina ajută să se lege magiunul.

Ingrediente Deliciu cu magiun şi nucă

10 g fructoză, 30 g drojdie, 100 ml lapte, 500 g făină, 1 ou,  125 ml ulei, sare, ulei de măsline.

250 g magiun fără zahăr, 100 g nuci, 1 albuş, 2 linguri nuci tocate, unt pentru uns tava.

Mod de preparare Deliciu cu magiun şi nucă

Pentru aluat, amesteci fructoza cu drojdia, jumătate din lapte, călduţ, şi puţină făină. Lași să crească într-un loc cald. Într-un vas, cerni făina cu un vârf de cuţit de sare, adaugi maiaua crescută, restul de lapte călduţ, oul, uleiul şi frămânți un aluat potrivit de tare. Lași să crească o oră. Întinzi aluatul crescut într-o foaie dreptunghiulară de 50x30 cm şi ungi cu ulei de măsline. Miezul de nucă îl tai mărunt. Pe foaia unsă cu ulei întinzi magiunul şi presari miezul de nucă. Rulezi strâns pe lung. Așezi ruloul într-un vas rotund uns cu unt, în formă de melc. Lași la crescut, la loc cald, 15 minute, apoi ungi cu albuş bătut şi presari nucile tocate. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute. Lași să se răcească pe jumătate în formă, scoți şi tai bucăţi.

Citește și:

Magiun cu prune

image
image
image
image
image
image
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
image
actualitate.net
image
actualitate.net