Delicios! Este Ziua îngheţatei de tip sandwich. Uite o reţetă incredibil de gustoasă!

national-ice-cream-sandwich-day-1200x834.jpg

. O îngheţată de tip sandwich poate fi savurată practic oricunde. Depinde doar de preferinţele fiecăruia
Ziua îngheţatei de tip sandwich este sărbătorită în fiecare an pe 2 august
foto: Facebook

Ziua îngheţatei de tip sandwich este sărbătorită în fiecare an pe 2 august. Este de fapt un nou prilej de a ne bucura de desertul cel mai iubit în timpul verii. Mai mult o putem folosi drept pretext pentru a socializa cu prietenii. O îngheţată de tip sandwich poate fi savurată practic oricunde. Depinde doar de preferinţele fiecăruia. Puteţi chiar să preparaţi singuri o reţetă gustoasă.

Ziua îngheţatei de tip sandwich ne face mai uşoară „suferinţa” din zilele toride. Este un desert extrem de simplu şi răcoritor şi ţine şi de foame.  Multe țări din întreaga lume sărbtoresc această zi şi au propria versiune a sandvișului de înghețată.

În versiunea americană, îngheţata de tip sandwich se prepară din două fursecuri dreptunghiulare sau circulare din ciocolată sau din făină de ovăz între care se pune aroma preferată de îngheţată. Totul are forma unui sandwich mic.

În Vietnam, vânzătorii ambulanţi vând înghețată între două straturi de pâine.

În Iran, înghețata cu fistic sau trandafir este pusă între două napolitane subțiri.

Iată cum putem sărbători Ziua îngheţatei de tip sandwich

Faceţi singuri acest desert. Puteţi căuta reţete pe internet sau în cărţile de dulciuri. Puteţi să preparaţi în casă şi îngheţata şi biscuiţii, însă puteţi merge la magazinul din colţ, cumpăraţi ingredientele şi acasă doar le „asamblaţi”. Cel mai important este să pui suflet în ceea ce faci şi totul va ieşi delicios.

Oferiți o înghețată sandwich cuiva drag

Dacă doriți cu adevărat să vă faceți prieteni și să influențați oamenii, dați-le o înghețată de tip sandwich. Este un mod foarte simplu de a-ți arăta grija faţă de ei şi chiar puteţi să transformaţi ziua unei persoane într-una minunată.

De ce iubim Ziua înghețatei de tip sandwich

Avem de ales între un infinit de arome. Indiferent ce îți place, există o aromă de înghețată undeva, tocmai potrivită pentru tine.

Fericire în fiecare mușcătură.  Când ești trist, un sandviș de înghețată va fi pregătit să îți lumineze ziua. Înghețata este un excelent „pansament” pentru inima frântă de persoana iubită. Doar că este important să îţi urmărești caloriile , altfel vei fi deprimat din nou.

Sandvișurile cu înghețată sunt bune oricând

În timpul verii, vă puteți răcori cu un sandwich delicios de înghețată. În timpul iernii, turnați ciocolată fierbinte pe sandwich pentru un desert delicios cu înghețată.

Iată o reţetă delicioasă de îngheţată de tip sandwich

Poţi să faci îngheţată în casă sau poţi să umperi sortimentele preferate de la magazin. Astfel va dura mai puţin prepararea savurosului desert. Iată o metodă delicioasă publicată de adevarul.ro.

Avem nevoie de 3 caserole cu sortimentele de îngheţată preferată (cheful Jenn Segal recomandăm vanilie, cafea, unt de arahide, ciocolată şi mentă)

Toppinguri (opţional) – nuci tăiate, ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată, bomboane 1 cutie de biscuiţi în glazură de ciocolată sau puteţi pregăti proprii biscuiţi cu fulgi de ciocolată, după o reţetă a celebrei Martha Stewart, pentru care aveţi nevoie de: -200 g fulgi de ciocolată

-2 ouă

-2 linguriţe extract de vanilie

-1 linguriţă cu sare

-150 g zahăr brun

-100 g zahăr

-220 g unt la temperatura camerei ½ linguriţă praf de copt

-225 g făină

Mod de preparare biscuiţi

Încingeţi cuptorul la 180 de grade Celsius.

Frecaţi untul cu zahăul până când devine aerat ca o spumă. Adăugaţi sarea, extractul de vanilie şi ouăle şi mixaţi timp de 1 minut.

Adăugaţi făina amestecată cu praful de copt şi amestecaţi. Adăugaţi fulgii de ciocolată şi amestecaţi din nou.

Pregătiţi o tavă cu hârtie de copt şi puneţi câte o lingură de aluat la distanţă de 2 centimetri.

Lăsaţi biscuiţii la copt timp de 8-10 minute până când încep să se rumenească pe margini, dar mijlocul este încă moale.

Lăsaţi-i să se răcească complet Mod de preparare îngheţată sandwich.

Scoateţi îngheţata din congelator şi lăsaţi-o câteva minute pentru a se topi uşor.

Aşezaţi o caserolă spaţioasă în congelator pentru a pune îngheţata sandwich.

Pregătiţi foliile de aluminiu pentru a le aşeza între straturile de sandwich-uri.

Puneţi toppingurile în boluri de mică dimensiune.

Folosind cleşti speciali, puneţi îngheţata între straturile de biscuiţi şi apăsaţi uşor.

Cu marginea unui cuţit neteziţi marginile, iar apoi rostogoliţi marginile prin bolul cu topping.

Imediat ce aţi terminat, aşezaţi sandwich-ul în caserola din congelator.

După ce aţi aşezat primul strat de îngheţată sandwich, puneţi o folie de aluminiu deasupra şi apoi celelalte sandwich-uri.

La final, puneţi capacul caserolei şi lăsaţi îngheţata sandwich la congelator cel puţin 6 ore sau o noapte întreagă, astfel încât biscuiţii să se înmoaie.

 

Citeşte şi: 

Cea mai apetisantă înghețată de zmeură

Cum să mănânci înghețată fără să iei în greutate

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

  • inghetata vanilie reteta desert vara

    Este vară și simțim cu căldura ne toropește. Ne dorim un desert rece și gândul ne duce, evident, la înghețată. Instinctiv mergem la gelaterie și cumpărăm delicioasa cremă răcoritoare. Avem o mulțime de arome din care să alegem: de ciocolată, de vanilie, de căpșuni sau din alte fructe. O putem savura dintr-un cornet, un pahar sau la pachet. Înghețata de vanilie pare să fie în topul preferințelor consumatorilor, iar azi o sărbătorim cum se cuvine.

  • Cine spune că trebuie să renunţi complet la dulciuri, inclusiv la îngheţată, când vrei să slăbeşti? Din revista „Click! pentru femei“ afli cum să împaci dieta cu pofta de un desert răcoritor!