Cum se face socata

socata-reteta.jpg

socata bautura reteta ingrediente preparare
Numai bună de băut în zilele călduroase, socata este licoarea preferată a sezonului
Citeste tot despre: 

Cum se face socata! Dacă nu ştii deja, în rândurile de mai jos te învăţăm cum să prepari una dintre băuturile răcoritoare care ne aduc aminte de copilărie. Este sezonul socului şi ar fi păcat să nu avem în frigider o carafă plină de socată.

Cum se face socata. Din luna mai, până la sfârşitul lunii iunie, avem ocazia să facem provizii pentru farmacia casei cu miraculoasele flori de soc. Socul (Sambucus nigra) este o plantă cu remarcabile efecte terapeutice ce tratează şi previne un număr impresionant de afecțiuni.

 

Produsele naturiste  preparate din soc sunt numeroase: infuzia de flori, sucul de boabe,  decoctul de scoarță, ceaiul diuretic și vinul. Socul are proprietăţi antisudorifice şi de fluidizare a secreţiilor bronşice. Bobiţele plantei curăţă rinichii, stomacul şi se recomandă mai ales sedentarilor, predispuşi la obezitate.

socata-bautura.jpg

socata bautura reteta ingrediente preparare
Învăță şi tu cum să faci socată

 

Cum se face socata? Super-simplu! Ai nevoie de câteva ingrediente şi de foarte puţin timp. Aşadar să vedem care sunt ingredientele şi modul de preparare pentru o socată aromată.

Ingrediente Socată

10 l apă,

10 flori de soc proaspete,

 o lămâie mare sau două mai mici,

 2 linguriţe de sare de lămâie,

 1 ½ kg zahăr,

 7 boabe de orez,

 3 linguri de dulceaţă de trandafir sau de zmeură.

Mod de preparare Socată

Într-un borcan de zece litri se pun zahărul, lămâia tăiată mărunt şi doi litri de apă. Se amestecă bine şi se adaugă sarea de lămâie şi dulceaţa. După aceea, se adaugă restul de apă şi orezul. Se acoperă borcanul cu o farfurie şi se lasă la macerat cinci-şase zile. În final, băutura se trage în sticle şi se păstrează la rece. Este o băutură foarte gustoasă, care elimină toxinele, combate retenţia de apă,  constipaţia și, nu în ultimul rând, revigorează organismul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Dulce-acrişoară, puţin acidulată şi numai bună de băut în zilele călduroase, socata este licoarea preferată a sezonului. Pentru un corp de invidiat, bea în fiecare săptămână suc de soc. Iată care sunt efectele lui asupra corpului! (Magdalena Popescu)

  • Până la sfârșitul lunii iunie suntem în Sezonul socului, una dintre cele mia puternice plante depurative cunoscute în Europa! Terapeuții europeni ne recomandă ca toată luna iunie să facem provizii cu flori, frunze , fructe şi cu rădăcini de soc pentru farmacia casei, provizii care să ne fie de folos un an întreg.

  • soc, bol

    S-a deschis sezonul socului, una dintre cele mai puternice plante depurative cunoscute în ţara noastră ! Din luna mai şi până la sfârşitul lunii iunie, avem posibilitatea să facem provizii cu flori, frunze şi cu rădăcini de soc pentru farmacia casei până la anul viitor.

  • Socul (Sambucus nigra) este una dintre cele mai puternice plante cu puternice efecte terapeutice! Tratamentele cu flori și fructe de soc previn și vindecă un număr impresionant de afecțiuni. Florile şi fructele de soc sunt remedii renumite pentru problemele reumatice, pentru inflamaţiile căilor respiratorii, dar și pentru iritaţii.