Cum să prepari acasă croissant fraged franţuzesc. Se topește în gură

Ultima actualizare:

    Croissant este un desert foarte popular, se găsește în magazin. Însă, cel făcut acasă, iese fraged și miroase apetisantFOTO: adevarul.ro
Croissant este un desert foarte popular, se găsește în magazin. Însă, cel făcut acasă, iese fraged și miroase apetisantFOTO: adevarul.ro

Croissant este un desert foarte popular, se găsește în magazin. Însă, cel făcut acasă, iese fraged și miroase apetisant, a unt și foietaj crocant. Cum să prepari acasă croissant fraged franţuzesc. Se topesc în gură.

Datorită popularităţii enorme a croissantului franţuzesc, cu timpul au apărut diverse metode de a scurta procedeul de fabricaţie, scrie adevarul.ro. Totuşi, un aluat preparat la nivel industrial nu se compară cu cel din ingredient natural produs în propria bucătărie.

Croissantul fraged franțuzesc este ușor de făcut, iar prepararea nu durează mult.

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 450 g făină
  • 20 g drojdie
  • un praf sare
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 3-4 linguri unt topit
  • 150 g unt pentru întins

Ingrediente cremă croissant franţuzesc

  • 500 ml lapte
  • o păstaie vanilie
  • 3 ouă
  • un praf de sare
  • 50 g unt
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri făină.

Mod de preparare

  • Se cerne făina, se amestecă drojdia cu laptele, se adaugă făina cu untul topit, sa­rea şi zahărul.
  • Se încorporează ingredientele şi se obţine un aluat uşor de frământat.
  • Se întinde în formă dreptunghiulară.
  • Pe mijloc se pune untul moale.
  • Se împachetează şi se dă la rece.
  • Se repetă frământarea și împachetarea de 2-3 ori şi se lasă la rece.
  • Între timp, se pregăteşte crema. Se fierbe laptele cu păstaia de vanilie. Se freacă zahărul cu ouăle şi cu un praf de sare. Se adaugă făina cernută şi laptele fierbinte. Se amestecă continuu, la foc moderat. După ce a fiert, se dă deoparte şi se adaugă untul. Se întinde aluatul şi se taie fâşii care se umplu cu crema răcită şi se rulează în formă de minicroissainte. Se ung cu ou şi se coc. (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Pâinea pustnicească fără coacere e „regina postului”. Cum se face

Cum faci cea mai simplă prăjitură cu magiun

image
image
image
image
image
image
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
image
actualitate.net
image
actualitate.net