Cum faci cei mai buni mucenici moldoveneşti, pufoşi şi aromaţi. Reţeta cu care nu dau greş nici începătorii

Ultima actualizare:

    Sunt mai buni după ce stau la însiropat câteva ore @shutterstockclickpentrufemei.ro
Sunt mai buni după ce stau la însiropat câteva ore @shutterstockclickpentrufemei.ro

Li se spune mucenici, sfinţişori, brăduleţi sau bradoşi şi sunt un preparat tradiţional cu o bogată istorie şi încărcătură spirituală. Mucenicii moldoveneşti, pufoşi, rumeniţi în cuptor, bine însiropaţi cu miere şi plini de nucă sunt nelipsiţi în fiecare an de pe mesele românilor.

Sărbătoarea Mucenicilor îşi are originea în străvechi ritualuri practicate de români la început de an agrar, celebrat pe stil vechi în data de 9 martie. La aceast ădată se rememorează şi uciderea celor 40 de mucenici care trăiau în cetatea Sevastiei pe vremea împăratului roman Licinius şi care au fost martirizaţi pentru că au refuzat să renunţe la creştinism.

Aceste jertfe sunt amintite prin acest preparat ritualic, din aluat copt sau fiert: mucenicii. Aceştia pot avea forma unor figurine umane, pot fi colăcei în forma cifrei 8 (imitând, de asemenea, chipul uman), dar pot lua şi forme de albină, pasăre sau brăduţi. Însă, de departe, cea mai întâlnită formă în ziua de azi este cea a cifrei 8.

Află aici rețeta celor mai buni mucenici moldovenești.

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net