Cu rețeta asta îi dai gata pe toți la masa de Crăciun

masa_de_craciun_-_aperitive_braduti.jpg

masa de craciun aperitive braduti
Pentru masa de Crăciun, aceste aperitive în formă de brăduți sunt și delicioase, și atractive
foto: misya.info

Dacă aștepți oaspeți la masa de Crăciun, cu siguranță îți va fi de folos această rețetă. Este simplă și o poate pregăti chiar și un bucătar mai puțin talentat. Rezultatul: apreitive delicioase în formă de brăduți, cu foietaj, salam și brânză parmezan.

Modul de preparare este extrem de simplu. Totul este gata în doar 35 de minute. Ai nevoie de 20 de minute pentru pregătire și 15 pentru coacere. Pentru 12 brăduți îți trebuie o rolă de foetaj, 100 gr de salam, 20 gr parmezan ras, 12 măsline verzi fără sâmburi și 12 cuburi egale de parmezan.

Urmărește videoclipul ca să vezi toate trucurile

Întinde foietajul pe masa de lucru și taie-l în fâșii late de 2 centimetri. La fel de late vor fi și feliile de salam, dar extrem de subțiri, pentru a se putea rula ușor. Urmărește clipul cu atenție și vei înțelege mai ușor cât este de simplu. Peste fâșiile de foietaj pe care acum se află feliile de salam, presară parmezanul ras, apoi formează brăduții, așa cum se vede în imagini.

Când ai gata formele, le ungi cu lapte, folosind o perie, apoi îi pui la cuptor, într-o tavă. Atenție, cuptorul trebuie încălzit în prealabil, la 220° C. Astfel, pentru coacerea brăduților nu va fi nevoie de mai mult de aproximativ 15 minute. Îți dai seama că sunt gata când vezi că s-au rumenit puțin.

După ce i-ai scos de la cuptor, înfigi bețele în cubulețele de parmezan și pui în vârf măslina. Acum, brăduții sunt gata de... mâncat. Poftă bună!

Modul de preparare, pas cu pas

masa_de_craciun_pregatire_foietaj.jpg

masa de craciun aperitive braduti
Întinde foietajul pe masa de lucru și taie-l în felii late de 2 cm
foto: misya.info

 

masa_de_craciun_foietaj_cu_salam_si_parmezan.jpg

masa de craciun aperitive braduti
Pune deasupra feliile de salam și presară parmezanul ras
foto: misya.info

masa_de_craciun_foietaj_rulare.jpg

masa de craciun aperitive braduti
Începe su rulezi foietajul, astfel încât, la final, forma rezultată să fie de brăduț
foto: misya.info

masa_de_craciun-ripiegare-sfoglia.jpg

masa de craciun aperitive braduti
În timp ce rulezi, trebuie să ai grijă ca baza să fie din ce în ce mai lată
foto: misya.info

masa_de_craciun_forma_finala.jpg

masa de craciun aperitive braduti
Așa trebuie să arate brăduții din foietaj, înainte de a fi introduși în cuptor
foto: misya.info

masa_de_craciun_tava_cuptor.jpg

masa de craciun aperitive braduti
Înfige bețișoare în brăduți și așează-i pe o tavă, apoi pun-i la copt
foto: misya.info

masa_de_craciun_braduti_copti.jpg

masa de craciun aperitive braduti
După 15 minute de copt, brăduții trebuie să fie ușor rumeniți
foto: misya.info

masa_de_craciun_bradut_final.jpg

masa de craciun aperitive braduti
Înainte de a fi serviți, brăduții se înfig într-un cub de parmezan și în vârf li se pune o măslină
foto: misya.info
Loading...
 
 

Citește și

 • program magazine craciun

  Febra cumpărăturilor de Crăciun 2015 este „tratată” de lanţurile de magazine cu un program de funcţionare special în această perioadă. Săptămâna aceasta, hypermarketurile şi supermarketurile sunt deschise pentru mai mult timp înainte de Sărbători şi între Crăciun şi Anul Nou.

 • mos craciun

  A început sezonul Sărbătorilor de iarnă, iar cel mai popular sport pentru cei mici este acum întâlnirea cu Moș Crăciun pentru a-i transmite lista de dorințe. Pentru un puști de șase luni din Statele Unite, întâlnirea cu Moșul a fost cu adevărat specială. Epuizat după ce a așteptat minute în șir la coadă, Zeke a adormit buștean.

 • Mai sunt 15 zile până la Crăciun, iar noi ar trebui să începem pregătirile. Asta, pentru a nu ne aglomera pe ultima sută de metri şi pentru a putea să ne bucurăm, în perioada sărbătorilor, de linişte, odihnă şi relaxare. Iată cum să-ţi organizezi eficient timpul!

 • traditii de craciun

  Crăciunul este una dintre cele mai frumoase zile din an. Tradițiile acestei Sărbători sunt păstrate din generație în generație, dar diferă chiar și în funcție de zonele unei țări. În jurul lumii există multe obiceiuri interesante pentru această perioadă.

 • vedete povesti craciun brad copilarie

  Câțiva cântăreți au povestit, pentru Click!, cum obișnuiau să petreacă în copilărie Crăciunul. Dorian Popa, Delia, Adora, Andrei Leonte și Matteo au oferit nu doar amănunte neștiute de nimeni, dar și câteva fotografii de colecție.

 • Peste doar câteva zile vom sărbători Crăciunul, iar reunirea familiei în jurul mesei festive este un ritual pe care nu-l ratezi în nici un an. Însă asta presupune ca tu să te pregăteşti de pe acum, în aşa fel încât să ai timp pentru pregătirea preparatelor culinare. Reporterii Click! au dat o raită prin magazine şi îţi spun cât te costă masa de Sărbători şi ce produse nu ar trebui să-ţi lipsească din frigider.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1