Cozonac cu mac şi rom

cozonac-cu-mac-si-rom-580x400.jpg

cozonac mac rom fistic reteta
Pe langa traditionalul cozonac cu nuca si cacao, noi iti propunem să prepari si unul cu mac si rom
clickpoftabuna.ro
Citeste tot despre: 

Cum altfel să miroasă casa ta acum, în prag de sărbători, dacă nu a cozonac? Noi îţi arătăm, pas cu pas, cum să faci cel mai pufos şi mai dulce cozonac cu mac şi rom.

Cozonac cu mac şi rom – Ingrediente (1 cozonac)

Pentru aluat
500 g făină
150 ml lapte
drojdie cât o nucă
1 ou
100 g unt topit
sare
50 g zahăr
coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură
1 ou
150 g mac
1 lingură scorţişoară
150 ml lapte
100 g zahăr
100 g stafide
50 ml rom
40 g unt
200 g alune

Pentru decor
2 linguri rom
200 g zahăr pudră
2 linguri apă caldă
50 g unt topit
100 fistic pisat (opţional)

Află cum se prepară cozonac cu mac și rom pe clickpoftabuna.ro.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • IngredientePentru aluat1 kg făină albă25 g drojdie proaspătă6 ouă300 g unt200 g zahăr300 ml lapte1 praf de sare½ linguriţă nucşoară150 g stafide macerate în 3 linguri de rom100 g migdale feliate100 g cireşe confiate50 g portocale glasate3 linguri unt pentru stropitzahăr pudră pentru decorcoajă de lămâie şi portocală rasă

  • Ingrediente: 1 kg făină, 5 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns deasupra,1 plic mare de drojdie praf, 200 g zahăr, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, coaja şi sucul de la o lămâie, 500 ml lapte călduţ, sare.