Cornuleţe cu magiun şi nucă- Angelica Nistor

CLIIMA20121019_0037_1.jpg

Cornuleţe cu magiun şi nucă
Citeste tot despre: 

Ingrediente: 1 kg de făină, 350 g unsoare de porc, 3 gălbenuşuri de ou, coaja de la o lămâie, lapte bătut cât cuprinde, 1 linguriţă de bicarbonat, puţină sare, 1 borcan de magiun, 200 g nucă măcinată, zahăr pudră pentru ornat.

Mod de preparare:Punem într-un castron făina, unsoarea, gălbenuşurile, sarea, coaja de lămâie şi adăugăm treptat puţin lapte bătut în care stingem linguriţa de bicarbonat.  Frământăm bine până aluatul este maleabil, uşor moale şi elastic.

Împărţim aluatul în bile potrivit de mari pe care le întindem în formă rotundă, ca un cerc. Fiecare cerc format îl tăiem în triunghiuri. La baza lată a triunghiului punem câte o linguriţă de magiun amestecat cu nucă măcinată. Rulăm uşor aluatul începând de la baza lată a fiecărui triunghi.

Aşezăm cornuleţele formate într-o tavă în care am pus hârtie de copt şi dăm tava la cuptor, la foc iute până cornuleţele devin aurii.
Când sunt gata, le pudrăm cu zahăr şi le servim fie calde, fie reci.

Poftă bună!


Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete?
Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează
apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook

Loading...