Click! îți dă rețeta câștigătoare de la cititori: Tartă cu spanac, brânză și roșii cherry

tarta_cu_spanac_reteta_castigatoare.jpg

tarta, spanac, branza, rosii
Tartă cu spanac, brânză și roșii cherry
Citeste tot despre: 

Câștigătoarea noastră se numește Georgiana Grigorescu. Ea va primi o tavă de silicon de la Tefal.

Ingrediente Blat:

1 ou, 100 ml apă, 100 g unt, 270 g făină, 2 linguri mălai, un praf de sare; 

Ingrediente umplutură: 

două legături spanac (230 g), câteva fire ceapă verde, 85 g cașcaval, 300 g telemea bivoliță, 5 ouă, 12 roșii cherry.

Preparare: 

Pentru blat am pus într-un vas oul, untul, mălaiul și am frământat adăugând treptat apa și făina până am obținut un aluat nu foarte tare. Introducem aluatul la rece până pregătim umplutura. Spălăm bine spanacul, apoi îl opărim câteva minute. Tăiem ceapa verde. Punem pe foc într-un vas puțin unt, ceapa verde și spanacul tocat. Lăsăm pe foc până scade toată zeama. Într-un vas batem ouăle, adăugăm cașcavalul și brânza rase și compoziția de spanac răcită. Nu am adăugat sare pentru că telemeaua a fost destul de sărată. Oprim o bucată din aluat, restul îl întindem și îl așezăm în tava în care am pus hârtie de copt. Peste aluat așezăm hârtie de copt, apoi punem boabe de fasole și introducem tava în cuptorul încins. Lăsăm la cuptor până aluatul capată o crustă. Scoatem tava din cuptor, așezăm roșiile cherry, apoi umplutura având grijă să o distribuim uniform printre roșii. Din aluatul oprit am făcut niște fâșii pe care le-am împletit și le-am așezat pe marginea tartei și am format o stea pe suprafața tartei. Partea superioară a tartei am uns-o cu ou bătut. Introducem tava la cuptor până se rumenește. Este foarte bună și caldă și rece.

 

 

Loading...

Citește și