Click! îţi dă o reţetă gustoasă - Pui cu susan şi sos de soia

CLIIMA20120311_0027_1.jpg

Pui cu susan şi sos de soia
Citeste tot despre: 

Ingrediente: 700 g piept pui dezosat, 150 ml sos soia, 100 g susan, rozmarin, cimbru, sare, piper, o lămâie.

Preparare: se taie pieptul de pui în bucăţi de două degete grosime, se condimentează cu sare şi piper, se toarnă sosul de soia peste bucăţile de carne şi se lasă la macerat la frigider circa o oră.

Se scot bucăţile de pui, se aşază într-un vas termorezistent, se toarnă două linguri de ulei şi 150 ml apă şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 20 de minute.

În sosul de soia folosit la marinat se presară rozmarinul, cimbrul şi susanul şi se amestecă.

După ce s-a rumenit carnea, se toarnă sosul, se adaugă zeama de lămâie şi se introduce din nou la cuptor 20 minute, întorcând carnea să se rumenească pe toate părţile.

Se poate servi cu gar­­ni­­tură de orez.

Câştigă un cuptor multifuncţional

Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.


Loading...