Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi- Plăcintă cu ton

CLIIMA20120327_0187_1.jpg

Plăcintă cu ton
Citeste tot despre: 

Ingrediente: Pentru blat: 6 căni făină, ½ cană ulei, 1 linguriţă drojdie uscată, ½ linguriţă sare, ½ linguriţă zahăr, 400 ml apă caldă. Umplutură: 4-5 fire ceapă verde, 4 linguri porumb fiert, 50 g măsline fără sâmburi, 1 ardei gras roşu, 400 g ton (conservă în apă), 1 cub supă legume, sare, piper

Preparare: Se dizolvă drojdia şi zahărul în puţină apă caldă şi se lasă la cald 15 min. Se amestecă într-un vas făina cu sarea, se adaugă drojdia şi uleiu şi se frământă un aluat elastic. Se întinde aluatul în tava unsă îmbrăcând şi marginile tăvii. Se lasă să se odihnească 30 min.

Se dizolvă supa în 500 ml apă fierbinte. Se căleşte ceapa tocată mărunt, se stinge cu supa, se lasă să dea într-un clocot şi se ia vasul de pe foc. Se adaugă tonul mărunţit şi jumătate din ardei tăiat cubuleţe.

Se condimentează cu sare şi piper după gust. Se toarnă amestecul peste blat, se presară boabele de porumb, măslinele tăiate rondele şi restul de ardei, câteva codiţe de ceapă verde şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 30 minute.

Loading...