Clătite pufoase ”lavă” de ciocolată

clatite-pufoase-lava-de-ciocolata.jpg

Clătite pufoase ”lavă” de ciocolată
Clătite pufoase ”lavă” de ciocolată

Vrei să îţi surprinzi familia cu un mic dejun de duminică extrem de delicios? Atunci trebuie să le prepari această reţetă de clătite pufoase ”lavă” de ciocolată de care se vor îndrăgosti pe loc!

Clătite pufoase ”lavă” de ciocolată 


Ingrediente 

 

  • 240 ml smântână grasă, fierbinte 
  • 170 g ciocolată neagră 
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • 2 linguri zahăr alb
  • 3 linguri unt, topit
  • 360 ml de lapte 
  • 250 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă sare
  • 4 albuşuri 


Toppinguri (opţionale) 

 

  • sirop de arţar
  • zahăr pudră
  • fructe de pădure proaspete
  • unt

 

Mod de preparare

 

Adăugaţi ciocolata în smântâna încălzită. Amestecă până când ciocolata se topeşte complet formând un ganache de ciocolată.
Turnaţi ganache-ul în capace de borcan sau ce forme rotunde aveţi, care se aşează apoi pe o tavă tapetată. Îngheţaţi ganache-ul de ciocolată timp de cel puţin 15 minute pentru a se consolida.
 
Într-un bol mare, adăugaţi gălbenuşurile, zahărul şi untul topit, bateţi până devine neted. Se adaugă laptele şi se bate din nou. Apoi cerneţi în compoziţie făină, praf de copt şi sare.
Amestecaţi ingredientele uscate cât mai bine. Cocoloaşele mici sunt acceptabile.
Bateţi albuşurile până se formează vârfuri dure şi apoi adăugaţi-le în aluatul de clatite până când sunt combinate.

 

Află continuarea pe clickpoftăbună.ro!

 

Reţetă gustări de dovleac desert

 

Chec cu nuci şi prune uscate: reţetă de post

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: 700 g piept pui dezosat, 150 ml sos soia, 100 g susan, rozmarin, cimbru, sare, piper, o lămâie.

  • Ingrediente: Pentru blat: 6 căni făină, ½ cană ulei, 1 linguriţă drojdie uscată, ½ linguriţă sare, ½ linguriţă zahăr, 400 ml apă caldă. Umplutură: 4-5 fire ceapă verde, 4 linguri porumb fiert, 50 g măsline fără sâmburi, 1 ardei gras roşu, 400 g ton (conservă în apă), 1 cub supă legume, sare, piper

  • Ingrediente: 300 g făină albă, 200 g făină de secară, 200 g unt, 250 g zahăr brun, 3 ouă, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare,1 lingură scorţişoară, 1 linguriţă ghimbir, 1 linguriţă nucşoară, 1 linguriţă ienibahar, 1 linguriţă cuişoare, 1 plic zahăr vanilat. Pentru glazură: zahăr pudră , esenţă de vanilie , coloranţi alimentari.