Ciorbă de fasole uscată cu ciolan, la ceaun

ciorba_de_fasole_uscata_cu_ciolan_la_ceaun.jpg

reteta ingrediente preparare ciorba fasole
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan la ciaun

Ingrediente:

1 kg fasole uscată
1,5 kg carne de porc, ciolan afumat
1,5 kg carne de vită
100 ml ulei
3 cepe mari
4 morcovi
2 bucăţi de păstârnac
2 bucăţi de pătrunjel
1 ţelină
2 ardei graşi
2 ardei iuţi
500 ml de bulion
1 lingură de boia de ardei dulce
1 legătură de pătrunjel
3-4 rămurele de cimbru
4 frunze de dafin
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de piper

Preparare:

Puneţi fasolea în apă caldă, la înmuiat, pentru 8 ore. Puneţi carnea afumată, de porc, în apă rece, pentru 8 ore, mai ales dacă folosiţi afumătură de casă. Dacă afumătura dumneavoastră e şi sărată, o fierbeți 20 de minute. Spălaţi, curăţaţi și tocați legumele. Când focul duduie sub ceaun, adăugați uleiul iar, când acesta e încins, adăugați ceapa tocată. Căliți ceapa 2 minute și apoi adăugați restul legumelor tocate: morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeii graşi, ardeii iuţi și le căliți 3 minute, apoi adăugați boiaua de ardei, carnea de porc și de vită,  tăiată bucățele. Rumeniți toate ingredintele pentru încă 2 minute. Adăugați 6 litri de apă, puneți capacul pe ceaun, lăsați focul să meargă domol, 20 de minute. Ridicați capacul și adăugați fasolea în ceaun. Adăugați sarea, puneți capacul și lăsați ingredientele să fiarbă, la foc mic, de lemne, timp de două ore. Dacă ciolanul afumat e de casă și e sărat, nu adăugați sarea, o lăsați pentru sfârșit și adăugați dacă ciorba o cere. Verificați periodic fiertura, adăugați apă dacă mai necesită, iar, când este gata fiertă, adăugați bulionul, frunzele de dafin și mai fierbeți 5 minute. Adăugați piperul, apoi cimbrul și pătrunjelul și luați ciorba de pe foc. Poftă bună!

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1