Ciorbă de fasole ardelenească cu afumătură – Reţetă

Ultima actualizare:

    Ciorbă de fasole ardelenească cu afumătură
Ciorbă de fasole ardelenească cu afumătură

Ce spuneţi de o ciorbă de fasole ardelenească cu afumătură? E tare gustoasă şi va fi pe placul famililiei. Spor la gătit!

Pentru această ciorbă de fasole ardelenească cu afumătură e musai să trageţi o fugă şi până la piaţă, pentru a vă aproviziona cu morcovi, fasole şi verdeaţă. Să gătim acum.

  • Fasole (cât luaţi cu pumnul de zece ori)
  • 3 morcovi
  • un ciolan afumat
  • 4 foi dafin
  • 2 cepe
  • 3 linguri făină
  • 1 cană bulion
  • busuioc (opţional)
  • 400 grame smântână
  • ulei
  • sare, piper, boia dulce şi iute

Ciorbă de fasole ardelenească cu afumătură: MOD DE PREPARARE

Uite cum se prepară această ciorbă de fasole ardelenească cu afumătură. În prima faza se pune fasolea la fiert în oală cu presiune. După 10 minute de fiert se aruncă apă de pe ea şi se adaugă altă apă fierbinte. Dacă schimbaţi apă nu puneţi apă rece fiindcă se întăreşte fasolea şi se fierbe mai greu. Se mai pun în oală cu fasolea trei morcovi tăiaţi rondele şi ciolanul afumat tăiat în bucăţi că să fiarbă mai bine. Am lăsat la fiert încă 30 minute (din momentul în care începe să fluiere oală)

Pentru această ciorbă de fasole ardelenească cu afumătură se face un rântaş. Într-o oală am pus ulei de un deget şi am pus cepele tocate mărunt la prăjit. Când s-a înmuiat ceapă am adăugat făină şi am prăjit un minut. Am stins cu o cană de apă. Am condimentat cu piper din belşug, sare şi 1 lingură plină de boia dulce plus 1 linguriţă boia iute. Am mutat rântaşul într-o sită pe care am scufundat-o în ciorbă. Se freacă cu lingură până se dizolvă tot rântaşul în ciorbă (ceapă care rămâne în sită şi se aruncă)

Am adăugat o cană de bulion, dafinul şi busuioc tocat din belşug. Smântână am dizolvat-o într-un bol folosind ciorbă fiebinte de pe fasole, apoi am adăugat încet smântână în ciorbă, amestecând continuu să nu se facă cocoloaşe, scrie e-retete.ro. Se mai lasă 15 minute la fiert la foc mic. La final, această ciorbă de fasole ardelenească cu afumătură se drege de sare. Poftă bună!

image
image
image
image
image
image
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net