Chiftele cu sos de usturoi şi rozmarin

CLIIMA20140604_0043_1.jpg

clickpoftabuna.ro
Citeste tot despre: 

Chifteluţele sunt oricând binevenite la o masă cu prietenii. Te scot din încurcătură, sunt gustoase şi săţioase. Şi dacă le mai prepari şi un sos special ţi-ai câştigat invitaţii de la masă.

Ingrediente

500 g carne de vită sau în amestec cu porc, tocată
4 cepe, tocate
3 linguri ulei de măsline
1 ou
25 g pesmet
un sfert cană brânză Gruyere răzuită (sau Emmentaler)
2 linguriţe sare de mare
1 linguriţă piper

Pentru sos

1 cană maioneză
2 căţei usturoi
2 tulpini de rozmarin
1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pentru a carameliza ceapa, încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie mare la flacără mică. Adaugă ceapa şi 1 linguriţă de sare şi lasă pe foc amestecând mereu, până când ceapa se înmoaie şi devine auriu-arămie. Cam 40 de minute.

Vezi tot modul de preparare pe clickpoftabuna.ro



Loading...