Cheesecake simplu cu topping de ciocolată – Camelia Rădoi

cheesecake_simplu_cu_topping_de_ciocolata.jpg

cheesecake rece ingrediente preparare reteta
Cheesecake simplu cu topping de ciocolată

Ingrediente pentru crustă:

200 g biscuiți simpli
100 g unt
1 lingură gem de capșuni

Pentru umplutură:

300 g brânză de vaci dulce
3 ouă
100 g zahăr
zeamă de la o jumătate de lămâie
50 ml frișcă lichidă
2 plicuri zahăr vanilat
3 linguri de smântană grasă ( 25%)
1 lingură și jumătate de amidon alimentar

Mod de preparare

Prima dată trebuie să măcinăm biscuiții. Eu i-am pus într-un prosop și i-am bătut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Într-o crăticioară punem untul și îl topim. Îl punem într-un bol și adăugam lingura de gem. Omogenizăm bine. Adăugăm biscuiții și amestecăm bine. Ungem cu unt o tava rotundă detașabilă cu diametru de 22 cm. Eu am avut o tavă mai mare și mi-a ieșit mai subțire cheesecake-ul. Turnăm amestecul de biscuiți în formă. Distribuim în mod egal compoziția ajutându-ne de o lingură sau cu mâna și tapetăm bine pe fundul formei. Dăm tavala rece până pregătim umplutura. Pentru umplutură trebuie să mixăm brânza de vaci cu zahărul si smântâna până obținem o compoziție omogenă. Adăugăm pe rând ouăle, mixând după fiecare. Adăugăm zeama de lămâie, zahărul vanilat, amidonul alimentar și frișca. Mixăm pentru două minute. Scoatem forma de la rece și o punem în cuptorul preîncălzit pentru 5 minute la 160 grade C. Scoatem forma, turnăm umplutura și o introducem din nou în cuptor. Coacem pentru 30-40 de minute la 160 grade C. Daca nu este legat complet îl mai lăsăm la cuptor. Verificăm cu o scobitoare daca este copt. Cheesecake-ul nu trebuie să fie rumen la suprafată. Lăsăm cheesecake-ul să se răcească în cuptor. Noi l-am servit cu topping de ciocolată și caramel. Îl puteți servii cu ce doriți (dulceată, fructe, frișca, miere, nuci).

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Ingrediente: Pentru blat: 370 g biscuiţi graham, 100 g fulgi de migdale, 150 g unt.Pentru ciocolată: 150 ml apă, 400 g zahăr, 100 g unt topit şi răcit, 250 g lapte praf (neîndulcit), 70 g pudra de roşcove, esenţă rom, fulgi de migdale.Pentru decor: fulgi de migdale, fructe Physalis.

  • Ingrediente. Pentru blat: 350 g biscuiţi digestivi, 2 linguri zahăr pudră, 200 g unt. Pentru umplutură : 900 g brânză de vaci proaspătă, 250 g zahăr, 3 linguri făină, 1 fiolă esenţă de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 1 ½ linguriţă zeamă lămâie, 4 ouă, 300 ml smântână, 1 vârf cuţit de sare. Pentru glazură: 150 g ciocolată cu lapte , 50 g ciocolată albă, 1 lingură de unt